Πετρέλαιο: Η πτώση στα αποθέματα αργού έστειλε τις τιμές σε υψηλό τεσσάρων μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η πτώση στα αποθέματα αργού έστειλε τις τιμές σε υψηλό τεσσάρων μηνών
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 3% την Τετάρτη λόγω μίας απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 3% σε υψηλό τεσσάρων μηνών την Τετάρτη λόγω μίας απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, μιας μεγαλύτερης από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ και τις πιθανές διαταραχές που μπορεί να προκύψουν στον εφοδιασμό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent παράδοσης Μαΐου σημείωσαν άνοδο 2,11 δολάρια ή 2,6% για να κλείσει στα 84,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Απριλίου κατέγραψε κέρδη 2,16 δολάρια ή 2,89% για να κλείσει στα 79,72 δολάρια το βαρέλι. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο που έκλεισε το Brent από τις 6 Νοεμβρίου.

H Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) ανέφερε ότι οι ενεργειακές εταιρείες άντλησαν αιφνιδιαστικά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού από τα αποθέματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 8 Μαρτίου, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, που έβλεπαν 1,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών σε όλο το ενεργειακό τομέα, σημειώνοντας άνοδο περίπου 2,9%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά την ανακοίνωση της EIA ότι οι εταιρείες ενέργειας άντλησαν την περασμένη εβδομάδα πολύ μεγαλύτερο αριθμό από τα αναμενόμενα 5,7 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης από τα αποθέματα.

«Η βενζίνη μας οδηγεί σήμερα. Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για αυξανόμενη στεγανότητα με συνδυασμό εποχικής συντήρησης και άλλων διακοπών», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Στη Ρωσία, η Ουκρανία έπληξε διυλιστήρια πετρελαίου για δεύτερη μέρα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προκαλώντας πυρκαγιά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Rosneft, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ήταν μια προσπάθεια να διαταραχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα του αυτή την εβδομάδα.

«Το διυλιστήριο πετρελαίου του Ριαζάν δέχθηκε επίθεση από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (...) Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες», έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ριαζάν, ο Πάβελ Μάλκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας της επίθεσης «εκδηλώθηκε πυρκαγιά» στο διυλιστήριο αυτό, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καυσίμου στην κεντρική Ρωσία και ελέγχεται από τη γιγάντια πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft. Ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σήμερα καθώς πλησίαζε σ' ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, κοντά στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτική Ρωσία). Την Τρίτη ένα διυλιστήριο πετρελαίου επλήγη από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και έπιασε φωτιά στη βιομηχανική ζώνη του Κστόβο, στην περιφέρεια του Νίζνι Νόβγκοροντ, σε απόσταση 800 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600 - Ράλι 19% για την Zalando

OPEC: Σταθερός ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης στο πετρέλαιο

Εγκλωβισμένο στο rollover των παραγωγών το Χρηματιστήριο - Αδυναμία πειστικής αντίδρασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider