Άνοδος σχεδόν 2% για το πετρέλαιο με «όχημα» την αποδυνάμωση του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος σχεδόν 2% για το πετρέλαιο με «όχημα» την αποδυνάμωση του δολαρίου
Σε ράλι σχεδόν 2% επιδόθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Σε ράλι σχεδόν 2% επιδόθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και την αποδυνάμωση του δολαρίου, ωστόσο, οι traders δεν παραμερίζουν το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της αύξησης της ζήτησης για «μαύρο χρυσό» όπως αναφέρει έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Αναλυτικότερα, το Brent παράδοσης Απριλίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ενισχύθηκε 1,5%, στα 82,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου κατέγραψε κέρδη 1,8% στα 78,03 δολάρια. Ο δείκτης του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι των διεθνώς ανταγωνιστικών του νομισμάτων υποχώρησε περίπου 0,3% και ένα ασθενέστερο δολάριο συνήθως αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου, καθώς καθιστά το εμπόρευμα φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Η έκθεση της IEA την Πέμπτη, ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου χάνει τη δυναμική της, ωθώντας τον οργανισμό να μειώσει την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2024 σε 1,22 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από 1,24 εκατομμύρια bpd πρωτύτερα. Από την πλευρά της προσφοράς, ο IEA εκτίμησε ότι η προσφορά θα αυξηθεί κατά 1,7 εκατομμύρια bpd φέτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή του για 1,5 εκατομμύρια bpd.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kέρδη για τον χρυσό με ώθηση από τα μάκρο

Το ΑΕΠ της Βρετανίας δεν τρόμαξε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Δεύτερη σερί ανοδική συνεδρίαση

Κράτησε τις 1.400 μονάδες το Χρηματιστήριο - «Θόρυβος» από τους traders στις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider