Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες για τρίτη συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες για τρίτη συνεδρίαση
Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα και την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν το τελευταίο πακέτο των εταιρικών κερδών και οικονομικών στοιχείων.

​Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα και την Παρασκευή, συνεχίζοντας ένα αρνητικό σερί τριών συνεδριάσεων με ήπιες απώλειες, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν το τελευταίο πακέτο των εταιρικών κερδών και οικονομικών στοιχείων.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά 0,08% στις 484,89 μονάδες, χάνοντας τα μικρά κέρδη που σημείωνε νωρίτερα στην συνεδρίαση. Οι κλάδοι κατέγραψαν μεικτά αποτελέσματα. Οι μετοχές τεχνολογίας έκλεισαν 1% υψηλότερα, ενώ ο κλάδος τροφίμων και ποτών υποχώρησε 1,1%. Ο Eurostoxx 50 κέρδισε 0,09% στις 4.715 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 16.922 μονάδες με απώλειες 0,24%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 0,30% στις 7.572 μονάδες, και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,24% στις 7.647 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,31% στις 31.161 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε οριακά 0,05% στις 9.900 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της L'Oréal «κατρακύλησε» 7,58% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις με επιβράδυνση της ζήτησης στην Ασία. Η μεγαλύτερη μάρκα ομορφιάς στον κόσμο ανακοίνωσε την Πέμπτη πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο κάτω από τις εκτιμήσεις, αυξημένες κατά 2,8% στα 10,6 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές της Barclays είχαν προβλέψει ένα ποσό κοντά στα 10,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters. Η εταιρεία κατέγραψε επίσης αύξηση 7,6% στις πωλήσεις ολόκληρου του έτους 2023 στα 41,18 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα η μετοχή της Hermes ανέβηκε 4,8% μετά την ανακοίνωση πως αυξήθηκαν οι πωλήσεις της στα τέλη του προηγούμενου έτους, παρά το γεγονός πως η εταιρεία κατασκευής τσαντών Birkin αντιμετώπισε την επιβράδυνση της ζήτησης για είδηπολυτελείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα έσοδα τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 17,5% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν άνοδο περίπου 14%. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για έκτακτο μέρισμα 10 ευρώ ανά μετοχή.

Στα της οικονομίας και συγκεκριμένα της γερμανικής, στο 3,1% επιβράδυνε τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στην «ατμομηχανή» της Ευρώπης τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, υποχώρησε στο 3,4% τον Ιανουάριο από 3,5% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη Destatis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider