Hermes: Άνοδος στις πωλήσεις της τσάντας Birkin, παρά την επιβράδυνση της ζήτησης ειδών πολυτελείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hermes: Άνοδος στις πωλήσεις της τσάντας Birkin, παρά την επιβράδυνση της ζήτησης ειδών πολυτελείας
Η LVMH, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν τις Louis Vuitton και Christian Dior, και ο ιδιοκτήτης της Cartier, Richemont έδειξαν ανθεκτικότητα. όπως η Burberry και η ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering, τα πήγαν λιγότερο καλά.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Hermes στα τέλη του προηγούμενου έτους, παρά το γεγονός πως η εταιρεία κατασκευής τσαντών Birkin αντιμετώπισε την επιβράδυνση της ζήτησης για είδη πολυτελείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα έσοδα τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 17,5% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν άνοδο περίπου 14%. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για έκτακτο μέρισμα 10 ευρώ ανά μετοχή.

Παρά τη μείωση της ζήτησης για προϊόντα πολυτελείας μετά την ανάκαμψη από την πανδημία, η μάρκα της Hermes εξακολουθεί να προσελκύει πλούσιους πελάτες που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν τις ακριβές τσάντες και τα μεταξωτά φουλάρια της. Όλα τα κύρια τμήματα της εταιρείας με έδρα το Παρίσι αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 10%.

Σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Hermes Axel Dumas είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει αυξήσεις των τιμών των προϊόντων κατά 8%-9% κατά μέσο όρο το 2024.

Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα για το έτος αυξήθηκαν στα 5,65 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα αποτελέσματα της Hermes ακολουθούν την μικτή εικόνα που παρουσίασε ο κλάδος το προηγούμενο τρίμηνο. Η LVMH, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν τις Louis Vuitton και Christian Dior, και ο ιδιοκτήτης της Cartier, Richemont έδειξαν ανθεκτικότητα. όπως η Burberry και η ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering, τα πήγαν λιγότερο καλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Γεραπετρίτης - Μπλίνκεν εγκαινιάζουν τον 5ο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας

Eurobank: 12-26 Φεβρουαρίου η εθελούσια έξοδος, 160.000 ευρώ το εφάπαξ και υπό προϋποθέσεις 180.000

Νέα λύση επί τάπητος για «πράσινο ρεύμα» στη βιομηχανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider