Γερμανία: Μείωση πληθωρισμού στο 2,9% τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μείωση πληθωρισμού στο 2,9% τον Ιανουάριο
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021 διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιανουάριο, λόγω της υποχώρησης της ενέργειας. 

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021 διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιανουάριο, λόγω της υποχώρησης της ενέργειας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,9% τον Ιανουάριο, από 3,7% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Οι τιμές της ενέργειας ήταν 2,8% χαμηλότερες από ό,τι την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, παρά την εισαγωγή ενός νέου φόρου άνθρακα. Παράλληλα, η αύξηση στις τιμές των τροφίμων επιβραδύνθηκε σε 3,8%, έναντι 4,5% τον Δεκέμβριο, ενώ ο πληθωρισμός των αγαθών υποχώρησε στο 2,3% από 4,1% τον περασμένο μήνα. Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών, ωστόσο, αυξήθηκε στο 3,4% τον Ιανουάριο από 3,2%.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, υποχώρησε στο 3,4% τον Ιανουάριο από 3,5% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη Destatis.

Σημειώνεται πως ο γερμανικός πληθωρισμός συμβάλλει σημαντικά στα στοιχεία της ευρωζώνης, τα οποία πρόκειται να δημοσιευτούν την Πέμπτη. Σε εναρμονισμένη βάση, ο γερμανικός πληθωρισμός υποχώρησε περισσότερο από τον εθνικό ρυθμό, στο 3,1% από 3,8% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Κέρδη περιμένοντας την Fed - «Βουτιά» πενταετίας στην Κίνα

«Βουτιά» στην Wall Street μετά από Πάουελ και Fed

Τράπεζες: Στην αιχμή των νέων δανείων ο κλάδος της Ενέργειας – Θα χρηματοδοτήσουν έργα 8,3 δισ. την περίοδο 2024 – 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider