Wall Street: Ποδαρικό στην εβδομάδα με νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ποδαρικό στην εβδομάδα με νέο ρεκόρ για τον S&P 500
Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση: 21:51

Ο ούριος άνεμος της Παρασκευής συνεχίζει να πνέει και σήμερα στη Wall Street. Οι μετοχές έχουν ανοδική τάση, καθώς οι επενδυτές δείχνει ότι περιμένουν περισσότερα από την αγορά μετά το κλείσιμο του δείκτη S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,21% στις 4.850 μονάδες, επεκτείνοντας το ρεκόρ που έπιασε την Παρασκευή. Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει επίσης νέο ιστορικό υψηλό στις 37.963 κερδίζοντας 99 μονάδες ή 0,26%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,32% στις 15.358 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, η μετοχή της εμπορικής Macy's σημειώνει άνοδο σχεδόν 2% μετά την απόρριψη πρότασης ύψους 5,8 δισ. δολαρίων από την Arkhouse Management και την Brigade Capital Management για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας λιανικής πώλησης. Η ετιαρεία τεχνολογίας SolarEdge προσθέτει 4,5% λόγω της ανακοίνωσης της εταιρείας ότι θα απολύσει το 16% του εργατικού δυναμικού της.

Η μετοχή της οικονομικής εταιρείας B Riley Financial διολισθαίνει περίπου 5% μετά την αναφορά του Bloomberg ότι οι ρυθμιστικές αρχές διερευνούν συμφωνίες με πελάτη που συνδέεται με απάτη. Η Archer-Daniels-Midland υποχωρεί περισσότερο από 16% μετά την έκδοση αδύναμων προβλέψεων για τα κέρδη και την τοποθέτηση του οικονομικού διευθυντή Vikram Luthar σε αργία εν μέσω έρευνας που συνδέεται με λογιστικές πρακτικές.

Οι μετοχές που συνδέονται με το φυσικό αέριο δέχθηκαν πιέσεις τη Δευτέρα, με την Range Resources να σημειώνει πτώση άνω του 2%. Οι Comstock Resources, η Northern Oil & Gas και η Antero Resources σημείωσαν πτώση άνω του 1%.

Μετά την εξαγγελία εξαγοράς της εταιρείας αποθήκευσης καυσίμων και αγωγών NuStar Energy από τη Sunoco ύψους 7,3 δισ. δολαρίων , οι μετοχές της Sunoco σημειώνουν πτώση σχεδόν 5% στις συναλλαγές στην Wall Street, ενώ οι μετοχές της NuStar καταγράφουν άνοδο 18%.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ο S&P 500 κινήθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με τους επενδυτές όχι μόνο να αντιστρέφουν το μουδιασμένο ξεκίνημα του 2024, αλλά να επισημαίνουν πως πρόκειται για την κορύφωση της bull market, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο δείκτης είχε φτάσει στο χαμηλό των 3.577 μονάδων. Η ισχύς στην Wall Street φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μια σειρά μειώσεων των επιτοκίων, αρχής γενομένης τον Μάρτιο, αν και δεν είναι τόσο σίγουροι ότι η αρχική μείωση θα καρποφορήσει.

Τα «στοιχήματα» για τη μείωση των επιτοκίων

Το θέμα μειώσεων των επιτοκίων είναι μόνιμο «debate» μεταξύ της αγοράς και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς από την αρχή του έτους αξιωματούχοι της Fed υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει καμία βιασύνη για να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Το μήνυμα της Fed φαίνεται πως έχει «φτάσει» στην αγορά. Σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεων FedWatch Tool της CME Group, οι επενδυτές δίνουν πιθανότητες περίπου 46% να μειώσει η Fed τα επιτόκια τον Μάρτιο, γεγονός που σηματοδοτεί μια απότομη μείωση από σχεδόν 81% μια εβδομάδα νωρίτερα. Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, συγκεντρώνει το 54% των πιθανοτήτων, από περίπου 19% που ήταν μια μία εβδομάδα πριν.

ΑΕΠ και καταναλωτικές δαπάνες ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα των στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν την Πέμπτη και οι τιμές για τις καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή. Και οι δύο εκθέσεις αναμένεται να δώσουν πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aquila Capital: Οι επενδύσεις σε υποδομές προσφέρουν αξία σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού

Δημοψήφισμα για την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει το AfD

ΗΠΑ: Η Νίκι Χέιλι και ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογικό αγώνα στο Νιου Χαμσάιρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider