Σε ρυθμούς "Santa Claus rally" η Wall Street - Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ρυθμούς "Santa Claus rally" η Wall Street - Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones
Από τις αρχές του έτους, Dow Jones και S&P 500 κερδίζουν 13% και 24% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq εκτοξεύεται κατά 44%.

Μία «ανάσα» από τα ιστορικά του υψηλά κρατήθηκε την Τετάρτη ο S&P 500, καθώς οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street παρέμειναν σε ανοδική τροχιά και στην πρώτη ολοκληρωμένη συνεδρίαση μετά την αργία των Χριστουγέννων, με την αμερικανική αγορά να οδεύει προς την λήξη του 2023 παραμένοντας για τα καλά σε ρυθμούς "Santa Claus rally".

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά με άνοδο 111 μονάδων ή 0,30% και διαμορφώθηκε στις 37.656 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε οριακά κατά 0,14% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.781 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη, με τον Nasdaq να κλείνει στις 15.099 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,16%.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς οδεύουν προς τη λήξη του έτους, τρέχοντας ήδη ένα σερί οκτώ συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων -στο μεγαλύτερο σερί των τριών δεικτών από το 2007-, ενώ από τις αρχές του 2023 ο Dow Jones έχει ενισχυθεί κατά 13%, ο S&P 500 κατά 24%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται υψηλότερα κατά 44%. Πρόκειται για την καλύτερη ετήσια επίδοση του τεχνολογικού δείκτη από το 2003, έτος κατά το οποίο είχε ενισχυθεί κατά 50%.

Εμπορεύματα

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να μη δείχνει διάθεση να ρίξει τους ρυθμούς, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο του έτους.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια Ιανουαρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 2.093,90 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 24,20 δολαρίων/ουγγιά ή 1,23%, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση τόσο από τις απώλειες του δολαρίου όσο και από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Σημειώνεται πως το μέταλλο μέχρι στιγμής το 2023 σημειώνει κέρδη άνω του 10% και βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 2020.

Στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισαν τις συναλλαγές οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να υποχωρεί από τα υψηλά Δεκεμβρίου που έπιασε την προηγούμενη ημέρα.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 74,11 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1,9% ή 1,46 δολαρίων/βαρέλι. Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Φεβρουαρίου να υποχωρούν κατά 1,8% στα 79,65 δολάρια/βαρέλι στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωγή των New York Times κατά των Microsoft και OpenAI

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 οι τιμές του ρυζιού - «Άλμα» 38% μέσα στο 2023

Ευρωαγορές: Με θετικό βηματισμό εκκινεί η τελευταία εβδομάδα του έτους - Κοντά στο ρεκόρ του ο Stoxx 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider