Wall Street: Εντυπωσιακή ανάκαμψη μετά το χθεσινό sell off

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Εντυπωσιακή ανάκαμψη μετά το χθεσινό sell off
Δυναμική επάνοδο στα κέρδη, πραγματοποίησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το χθεσινό sell–off. Άλμα 300 μονάδων για τον Dow Jones.

Δυναμική επάνοδο στα κέρδη, πραγματοποίησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το χθεσινό sell off στη Wall Street με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους μετά από εννέα διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε ισχυρά κέρδη 310 μονάδων ή 0,86% στις 37.399 μονάδες, ο ευρύτερος S&P κατέγραψε άνοδο 46,9 μονάδων ή 1% κλείνοντας στις 4.748 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 185 μονάδες ή 1,25% στις 14.963 μονάδες.

Στους πρωταγωνιστές της ημέρας, ξεχώρισε η Micron Technology που ηγήθηκε της ανόδου με άλμα 9% μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου, ενώ ισχυρά κέρδη σημείωσαν και άλλες κατασκευάστριες τσιπ όπως η Intel και η Advanced Micro Devices που έκλεισαν με κέρδη 2% η καθεμία.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι Dow Jones και Nasdaq «βίωσαν» την χειρότερη συνεδρίαση από τον Οκτώβριο, ενώ για τον S&P το χθεσινό sell-off ήταν το χειρότερο από τον Σεπτέμβριο. Για τεχνική διόρθωση μετά από μια μακρά περίοδο μεγάλων κερδών, έκαναν λόγω οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, απώλειες άνω του 1% σημείωσε σήμερα το πετρέλαιο στον απόηχο της απόφασης της Ανγκόλας να αποχωρήσει από τον ΟΠΕΚ, ενώ αντίθετα με κέρδη 0,23% έκλεισε ο χρυσός.

Μάκρο

Με ετήσιο ρυθμό 4,9% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Η αρχική μέτρηση τοποθετούσε την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 5,2% για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ εδώ και μία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων των ετών της πανδημίας, 2020-2021, δείχνοντας πως η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική παρά τα υψηλά επιτόκια και την σφιχτή νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Fed.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παρά τα υψηλά επιτόκια της Federal Reserve.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας sστις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2.000 σε 205.000 νέες αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν, με το 10ετές ομόλογο να έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, έχοντας πλέον βρεθεί στο 3,85%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 1% μετά την απόφαση της Αγκόλας να εγκαταλείψει τον ΟΠΕΚ

Χρυσός: Κέρδη άνω του 12% μέχρι στιγμής φέτος

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο με χαμηλό τζίρο - Ξεχώρισε ο ΟΤΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider