Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 1% μετά την απόφαση της Αγκόλας να εγκαταλείψει τον ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 1% μετά την απόφαση της Αγκόλας να εγκαταλείψει τον ΟΠΕΚ
Στα 73,26 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 1,29% έκλεισε το συμβόλαιο αργού τύπου WTI. Ανησυχίες για τη δυνατότητα του ΟΠΕΚ να συγκρατήσει τις τιμές.

Με σημαντικές απώλειες πέριξ του 1 δολαρίου ανά βαρέλι έκλεισε την Πέμπτη το πετρέλαιο μετά την απόφαση της Αγκόλας να αποχωρήσει από τον ΟΠΕΚ, εγείροντας αμφιβολίες για τις προσπάθειες του μπλοκ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να συγκρατήσει τις τιμές μέσα από τον περιορισμό της παγκόσμιας προσφοράς.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI υποχώρησε κατά 96 σεντς ή 1,29% κλείνοντας στα 73,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο τύπου Brent υποχώρησε κατά 94 σεντς ή 1,18% στα 78,76 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα κατά την διάρκεια της ημέρας και τα δύο συμβόλαια κατέγραφαν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες στον απόηχο της είδησης για την Αγκόλα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Αγκόλα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ λόγω των διαφωνιών της κυρίως με την Σαουδική Αραβία σχετικά με τις ποσοστώσεις στην παραγωγή πετρελαίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ορυκτών Πόρων Ντιαμαντίνο ντε Αζεβέδο, η αφρικανική χώρα εκτιμά πως καιρός να «επικεντρωθεί περισσότερο» στους δικούς της στόχους.

Αυτό αποτελεί ένα πλήγμα στον ΟΠΕΚ που προσπάθησε τους τελευταίους μήνες να συγκεντρώσει τη στήριξη των μελών του για περαιτέρω περικοπές της παραγωγής, ενώ εγείρει αμφιβολίες για τη συνοχή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ανγκόλα αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ - Διαφωνεί στις περικοπές παραγωγής

Χρυσός: Κέρδη άνω του 12% μέχρι στιγμής φέτος

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές, παρά το rebound της Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider