Ρελάνς στη λήξη της εβδομάδας για τις ευρωαγορές - Απώλειες 2% στο Χονγκ Κονγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρελάνς στη λήξη της εβδομάδας για τις ευρωαγορές - Απώλειες 2% στο Χονγκ Κονγκ
Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της σουηδικής Volvo με «βουτιά» 14%.

Τελευταία ενημέρωση 15.22

Ανοδικά κινούνται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά τις χθεσινές απώλειες που τερμάτισαν το ανοδικό σερί το οποίο είχε πυροδοτηθεί από την περαιτέρω αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει κέρδη 0,91% και διαμορφώνεται στις 455,38 μονάδες, με τον Χρηματοπιστωτικό τομέα και τον τομέα των Πρώτων Υλών να ενισχύονται κατά 1,9%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,81% στις 4.337,27 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,85% στις 15.921 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 ο οποίος ενισχύεται κατά 0,85% στις 7.229 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,75% στις 7.467 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,73% και διαμορφώνεται στις 29.477 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαπραγματεύεται στις 9.729 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,64%.

Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, ισχυρές απώλειες που αγγίζουν το 14% και σπρώχνουν τον τίτλο σε ιστορικά χαμηλά σημειώνει η μετοχή της σουηδικής Volvo, καθώς η κινεζική Geely -που αποτελεί και τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας- ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην πώληση συνολικά 100 εκατ. μετοχών.

Μάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ειδικότερα, το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 31,23 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση από τα 30,81 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Σε μη προσαρμοσμένη βάση, το πλεόνασμα αυξήθηκε από τα 33,74 δισ. ευρώ στα 40,78 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, απρόσμενη πτώση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Οκτώβριο, με τα πορτοφόλια των καταναλωτών να συμπιέζονται από το υψηλό κόστος, ενόψει και της περιόδου των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, συνεχίζοντας την πτώση του Σεπτεμβρίου, της τάξης του 1,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν οι πωλήσεις να αυξηθούν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Μπερδεμένα πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια - Απώλειες 2% στο Χονγκ Κονγκ

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, ακολουθώντας κατά βήμα το κλίμα επιφυλακτικότητας που κυριάρχησε στις συναλλαγές της Πέμπτης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου τερματίστηκε το ανοδικό 4χ4 που έφεραν τα νεότερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 33.585 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,48%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI υποχώρησε κατά 2,12% στα επίπεδα των 17.454 μονάδων, δεχόμενος ισχυρές πιέσεις από τη βουτιά σχεδόν 10% που σημείωσε η μετοχή της Alibaba, καθώς ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις επιδόσεις του στο γ' τρίμηνο. Ωστόσο, παρά τη σημερινή βουτιά», ο δείκτης HSI κατάφερε να κλείσει την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, ενισχυμένος σχεδόν κατά 1,5%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκλεισε με οριακά κέρδη 0,11% στις 3.054 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shenzhen Component ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 9.979 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,25%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI υποχώρησε κατά 0,74% στις 2.469 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κατέγραψε μικρές απώλειες 0,13% και έκλεισε στις 7.049 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Λαγκάρντ: Σε κρίσιμη καμπή η Ευρώπη - Ανάγκη για τεράστιες επενδύσεις

VW: Μειώνει τις βάρδιες στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Zwickau, λόγω της πτώσης των πωλήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider