«Βουτιά» 14% για τη μετοχή Volvo - Η μητρική Geely πουλά 100 εκατ. μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 14% για τη μετοχή Volvo - Η μητρική Geely πουλά 100 εκατ. μετοχές
Ισχυρές απώλειες που αρχικά ξεπερνούσαν το 14% -πριν «μαζευτούν» κοντά στο 10,5%- καταγράφει την Παρασκευή η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Ισχυρές απώλειες που αρχικά ξεπερνούσαν το 14% -πριν «μαζευτούν» κοντά στο 10,5%- καταγράφει την Παρασκευή η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, με τη μετοχή της σουηδικής εταιρείας να βουτά σε ιστορικό χαμηλό, στον απόηχο της ανακοίνωσης της μητρικής της Zhejiang Geely Holding Group για πώληση συνολικά 100 εκατ. μετοχών (πάνω από το 3% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου)

Πιο αναλυτικά, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να κατέχει το 78,7% των μετοχών της Volvo μετά την πώληση των 100 εκατ. μετοχών, ενώ μέχρι πρότινος το μερίδιό της ανερχόταν περίπου στο 82%

Η Geely ανακοίνωσε ακόμα πως η πώληση των μετοχών έχει ως στόχο την αύξηση της ρευστότητας της Volvo, ενώ ο σχεδιασμός αναμένεται να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τη δημιουργία βιώσιμης μακροπρόθεσμης αξίας για θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider