Alibaba: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Βουτιά» 8% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Βουτιά» 8% για τη μετοχή
Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Alibaba στο γ' τρίμηνο, καθώς ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από τους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ από τις ΗΠΑ.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Alibaba στο γ' τρίμηνο, καθώς ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από τους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας στο γ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια (27,7 δισ. γιουάν), χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 29,7 δισ. γιουάν.

Παράλληλα, τα έσοδα του κινεζικού κολοσσού ανήλθαν στα 31 δισ. δολάρια (224,79 δισ. γιουάν), καταγράφοντας αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Η Alibaba ανακοίνωσε εξάλλου και την απόφασή της να μην προχωρήσει στην πλήρη απόσχιση του ομίλου cloud λόγω των περιορισμών στις εξαγωγές ημιαγωγών.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της εταιρείας -που είναι εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq της Wall Street- υποχωρεί κατά 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Siemens: Καθαρά κέρδη - ρεκόρ 8,5 δισ. ευρώ για το 2023- Αυξημένο μέρισμα στους μετόχους

Tencent: Ετήσια αύξηση 39% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο του 2023

Walmart: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα μεγέθη τριμήνου - Πιο επιφυλακτική για το σύνολο της χρήσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider