Βιλερουά (ΕΚΤ) για pause στις αυξήσεις επιτοκίων: Δικαιολογείται από την επιβράδυνση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ) για pause στις αυξήσεις επιτοκίων: Δικαιολογείται από την επιβράδυνση του πληθωρισμού
«Είναι η απόδειξη της αποτελεσματικότητας της νομισματικής πολιτικής», είπε.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε pause στις αυξήσεις των επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον Οκτώβριο, δικαιολογείται πλήρως από την επιβράδυνση του πληθωρισμού, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Ο ρυθμός των αυξήσεων των τιμών μειώθηκε σημαντικά μετά την έναρξη του τρέχοντος κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ πέρυσι, υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.

«Είναι η απόδειξη της αποτελεσματικότητας της νομισματικής πολιτικής, η οποία δικαιολογεί πλήρως τη διακοπή της σειράς αυξήσεων των επιτοκίων που αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο», υπογράμμισε σε ομιλία του στο Παρίσι την Παρασκευή σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΕΚΤ μπορεί πλέον να είναι σίγουρη για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% έως το 2025, αν και πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει επίσης να είναι υπομονετική, διατηρώντας τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδο «για ένα διάστημα ανάλογο με την πλήρη μετάδοσή τους στην οικονομία».

Αναφερόμενος στην κατάσταση των γαλλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εκτίμησε ότι η αύξηση των επιτοκίων ήταν συνολικά ευεργετική για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 25 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως

Χατζηδάκης για ΕΤΕ: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα της χώρας

Ρελάνς στη λήξη της εβδομάδας για τις ευρωαγορές - Απώλειες 2% στο Χονγκ Κονγκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider