Κέρδη 1% για το πετρέλαιο με βοήθεια από ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 1% για το πετρέλαιο με βοήθεια από ΟΠΕΚ
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, μετά την έκδοση έκθεσης του ΟΠΕΚ που εξουδετερώνει τις ανησυχίες της αγοράς για τη μείωση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, σε συνδυασμό με ανάμεικτα μηνύματα από την Fed.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, μετά την έκθεση του ΟΠΕΚ που εξουδετερώνει τις ανησυχίες της αγοράς για τη μείωση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, σε συνδυασμό με ανάμεικτα μηνύματα από την Fed.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον Ιανουάριο κέρδισαν 1,12%, στα 82,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο κατέγραψαν άνοδο 1,06%, στα 77,99 δολάρια το βαρέλι.

Τα πετρελαϊκά futures επιδόθηκαν σε sell off την περασμένη εβδομάδα μετά την πτώση των κινεζικών εξαγωγών, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται. Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ υπογράμμισε ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει ισχυρή καθώς οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ενώ μάλιστα, κατηγόρησε τους κερδοσκόπους για χειραγώγηση, καθώς στοιχηματίζουν ότι οι τιμές θα πέσουν.

«Παρά τα παραπάνω υγιή και υποστηρικτικά θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν χαμηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως λόγω των κερδοσκόπων των χρηματοπιστωτικών αγορών» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ για την αγορά πετρελαίου φάνηκε να απωθεί τις ανησυχίες για τη ζήτηση, επικρίνοντας το υπερβολικό αρνητικό κλίμα γύρω από την κινεζική ζήτηση, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ζήτησης για φέτος και τις άφησε αμετάβλητες για το επόμενο», δήλωσε ο Κρεγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετική έναρξη εβδομάδας στις ευρωαγορές με... σινοαμερικανικό αέρα

Υψηλή μεταβλητότητα και νευρικότητα στο Χρηματιστήριο εν αναμονή Εθνικής

Τι ισχύει τελικά με τους καυστήρες πετρελαίου - Οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και η ελληνική πραγματικότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider