Ευρωαγορές: Νέα κέρδη με ελπίδες για ένα διεθνές θετικό οικονομικό momentum

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Νέα κέρδη με ελπίδες για ένα διεθνές θετικό οικονομικό momentum
Oι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής για τον νέο γύρο οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα. 

Με νέα κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τις συνεδριάσεις της Τρίτης καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής για τον νέο γύρο οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1,02% στις 460,06 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 0,81% στις 4.326 μονάδες.

Ανά χώρα, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,90% στις 15.935 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 7.373 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100, που ήταν κλειστός χθες λόγω αργίας, έκλεισε σήμερα στο +1,76% και τις 7.468 μονάδες. Στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ 35 κέρδισε 0,96% στις 9.580 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,17% στις 28.878 μονάδες.

Οι ευρωαγορές πήραν τη σκυτάλη της ανόδου από την Wall Street, η οποία ετοιμάζεται και σήμερα για ανοδική τάση, σύμφωνα με τα futures των δεικτών.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής, μετά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε πως η Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, εάν ο πληθωρισμός δεν επιστρέψει στον στόχο. Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειαστεί για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%.

Στα ευρωπαϊκά μάκρο, εξασθένισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, αντικατοπτρίζοντας τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για το εισόδημα και τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αεροδρόμια: Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για χιλιάδες επιβάτες στην Ευρώπη - Ακυρώθηκαν 1.500 πτήσεις

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος αν και όχι αρκετή για διάσπαση των 1.320 μονάδων

ChatGPT: Η OpenAI λανσάρει νέα έκδοση «χωρίς όρια χρήσης» αποκλειστικά για μεγάλες επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider