Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις στο μέσο της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις στο μέσο της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων
Οδηγοί στις απώλειες είναι οι τεχνολογικές μετοχές οι οποίες υποχωρούν 1,6% συνεχίζοντας τη χθεσινή διολίσθηση 2,5% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ οι ασφαλιστικές μετοχές σημειώνουν αύξηση 0,8%.

Τελευταία ενημέρωση 15:42

Επιφυλακτική στάση κρατούν οι επενδυτές στις ευρωαγορές σήμερα, οδηγώντας σε ήπιες μεταβολές στους δείκτες, καθώς βρίσκονται στο μέσο της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και για τις επερχόμενες ισπανικές εκλογές.

Οδηγοί στις απώλειες είναι οι τεχνολογικές μετοχές οι οποίες υποχωρούν 1,6% συνεχίζοντας τη χθεσινή διολίσθηση 2,5% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ οι ασφαλιστικές μετοχές σημειώνουν αύξηση 0,8%.

Στην Βρετανία, το Συντηρητικό Κόμμα του Πρωθυπουργού του Ρίσι Σούνακ υπέστη βαρύ πλήγμα σε μια σειρά ενδιάμεσων εκλογών μέσα στη νύχτα, χάνοντας δύο έδρες στο κοινοβούλιο από το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους κεντρώους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Τα αποτελέσματα είναι δυσοίωνα για το κυβερνών κόμμα, καθώς προσβλέπει σε γενικές εκλογές το 2024.

Από την άλλη, οι Ισπανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή σε κρίσιμες πρόωρες γενικές εκλογές που θα μπορούσαν να τερματίσουν την τετραετή θητεία του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες και να σηματοδοτήσουν μια στροφή προς τα δεξιά στην έκτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων και σε συνέχεια ανακοινώσεων όλων των προηγούμενων ημερών, οι επενδυτές αναμένουν για την επόμενη εβδομάδα όπου ανακοινώνουν αποτελέσματα οι μεγάλες τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες και άλλοι «κολοσσοί» της ηπείρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 οριακά ενισχύεται 0,08% στις 464,32 μονάδες ενώ ο Eurostoxx 50 κερδίζει 0,17% στις 4.380 μονάδες. Στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται 0,41% στις 7,415 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται στο +0,30 και στις 7.668 μονάδες, ενω στη Γερμανία ο DAX χάνει 0,33% στις 16.150 μονάδες. Στην περιφέρεια ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,15% στις 9.534 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει κέρδη 0,31% στις 28.905 μονάδες.

Η εικόνα στην Ασία

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία, με τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται ελαφρά τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έχασε 0,46%, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,15%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai διολίσθησε οριακά 0,06% και ο SZSE Component ακολούθησε με το ίδιο ποσοστό.

Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng ενισχύθηκε 0,80% και στη Σεούλ ο KOSPI κέρδισε 0,37%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Online Σούπερ Μάρκετ: Στα 153 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 1ο εξάμηνο του 2023 - «Άλμα» 15%

Μερίδιο από τη μεσαία κατηγορία smartphones διεκδικεί η Oppo - Τιμή και χαρακτηριστικά των νέων Reno10 και Reno10 Pro

Υποδομές: Δύο «ντουζίνες» έργα ύψους 8 δισ. ευρώ «φιλοδοξούν» να αλλάξουν τον οδικό χάρτη της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider