Μπιλ Άκμαν: Σε κίνδυνο το περιφερειακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Άκμαν: Σε κίνδυνο το περιφερειακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ
Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποτύχει να αναθεωρήσουν και να διευρύνουν το καθεστώς που το διέπει, υποστήριξε ο Μπιλ Άκμαν της Pershing Square.

Το περιφερειακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποτύχει να αναθεωρήσουν και να διευρύνουν το καθεστώς που το διέπει, υποστήριξε ο Μπιλ Άκμαν της Pershing Square.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τόνισε πως η First Republic δεν θα είχε χρεοκοπήσει εάν η Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) εγγυόταν προσωρινά τις καταθέσεις, ενώ θα δημιουργούσε ταυτόχρονα ένα νέο καθεστώς. «Αντίθετα, παρακολουθούμε τα ντόμινο να πέφτουν με μεγάλο συστημικό και οικονομικό κόστος», είπε.

Η First Republic Bank ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ και η τέταρτη περιφερειακή τράπεζα που κατέρρευσε από τις αρχές Μαρτίου μετά τη Silvergate Capital, τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank.

Επιπλέον, η PacWest Bancorp, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς πιθανούς επενδυτές, σε συνέχεια της πτώσης της μετοχής κατά 60% εν μέσω των σεναρίων πώλησής της.

«Οι τράπεζες είναι ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης. Με αυτόν τον ρυθμό, καμία περιφερειακή τράπεζα δεν μπορεί να επιβιώσει με κακές ειδήσεις ή κακά δεδομένα καθώς ακολουθεί αναπόφευκτα μια βουτιά της τιμής της μετοχής, οι καταθέσεις αποσύρονται και η "επιδίωξη στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων" σηματοδοτεί διακοπή λειτουργίας από την FDIC», είπε ο Άκμαν.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου «προβλέπει» η Deutsche Bank

«Επιφυλακτική» για τις τουρκικές τράπεζες η Goldman Sachs

Σε υψηλό 26 ετών λόγω πρόωρης ξηρασίας το ελαιόλαδο στην Ισπανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider