Χρυσός: Νέο «άλμα» 1% με οδηγό την αβεβαιότητα στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Νέο «άλμα» 1% με οδηγό την αβεβαιότητα στην αγορά
Το πολύτιμο μέταλλο οδεύει προς νέα ιστορικά υψηλά, με «καύσιμο» την αβεβαιότητα για τη σταθερότητα του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος

Ανοδικά έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να οδεύει προς νέα ιστορικά υψηλά, καθώς η αβεβαιότητα για τη σταθερότητα του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος «φέρνει» στα κόκκινα τις διεθνείς αγορές, στρώνοντας τον δρόμο ακόμα και για την αντίσταση των 2.100 δολαρίων.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 18,7 δολάρια/ουγγιά ή 0,9% και διαμορφώθηκαν στα 2.055,7 δολάρια/λίβρα.

Ενδοσυνεδριακά, τα συμβόλαια του μετάλλου είχαν φτάσει μέχρι τα επίπεδα των 2.085 δολαρίων, εν μέσω της αναταραχής που προκαλεί η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετές από τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, γεγονός που πλήττει σημαντικά τα χρηματιστήρια, ωθώντας τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με κέρδη 1,2% στα 5,98 δολάρια/ουγγιά, ενώ σχεδόν αμετάβλητος έμεινε ο χαλκός, με τα συμβόλαια Ιουλίου να κλείνουν στα 3,844 δολάρια/λίβρα.

Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.059 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 1.409 δολάρια/ουγγιά, με απώλειες 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι για την Western Alliance - «Βουτιά» ως και 45% για τη μετοχή

Καύσιμα: Παρατείνεται η πτώση στις τιμές – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Kenvue: Πρεμιέρα στην Wall Street με «άλμα» 16% μετά την IPO

gazzetta
gazzetta reader insider insider