Τι «βλέπει» η Société Générale για την πορεία της Τέρνα Ενεργειακής στον MSCI

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «βλέπει» η Société Générale για την πορεία της Τέρνα Ενεργειακής στον MSCI
Έξοδο της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακής από το δείκτη MSCI Greece Standard αναμένει η Société Générale.

Έξοδο της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακής από το δείκτη MSCI Greece Standard αναμένει η Société Générale, χωρίς μάλιστα την αντικατάσταση του τίτλου από κάποιον άλλον, για παράδειγμα από αυτόν της Τράπεζας Πειραιώς (παρά τις βάσιμες πιθανότητες), κάτι που θα επιφέρει και μείωση της στάθμισης του παραπάνω δείκτη στον MSCI EM κατά 0,019%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού οίκου, οι πιθανές εκροές από τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής δια χειρός passive funds, εκτιμώνται στα 63,40 εκατ. δολάρια, και θα καλυφθούν σε 23,5 ημέρες συναλλαγών με 2,86 εκατ. μετοχές. Βέβαια, οι λόγοι που ο γαλλικός οίκος προβαίνει σε μια τέτοια εκτίμηση όταν η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής πληροί - προς ώρας - τα κριτήρια της κεφαλαιοποίησης (συνολικής και ελεύθερης διασποράς) και της ρευστότητας (ATVR), παραμένουν άγνωστοι (δεν αναφέρεται ο λόγος εξόδου).

Ευρύτερα για τις ανεπτυγμένες αγορές, ο γαλλικός οίκος υπολογίζει έως και 18 προσθήκες και 15 διαγραφές στο εξαμηνιαίο rebalancing του Μαΐου, συμπεριλαμβανομένης μίας υποψηφίας εκτός των εταιρειών που παρακολουθεί. Επίσης, ως προς τις αναδυόμενες αγορές, υπολογίζει έως 66 προσθήκες και 22 διαγραφές στην εξαμηνιαία αναθεώρηση, συμπεριλαμβανομένων 49 προσθηκών στην Κίνα και 9 υποψηφίων εκτός των εταιρειών που παρακολουθεί.

Να σημειωθεί πως χθες η Morgan Stanley έθεσε χαμηλές πιθανότητες ένταξης και αναβάθμισης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο δείκτη MSCI Greece Standard, στη βάση του rebalancing που θα λάβει χώρα στις 11 Μαΐου (effective date στο κλείσιμο της συνεδρίασης στις 31 Μαΐου).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου, η Τράπεζα Πειραιώς δεν πληροί την απαίτηση ένταξης κατά προτεραιότητα, και κατά συνέπεια, η ένταξή της εξαρτάται από την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εταιρειών στον MSCI Greece από τις δέκα που είναι σήμερα, στις έντεκα. Αυτό εξηγεί και τη χαμηλή πιθανότητα που δίνει για την ένταξης της μετοχή στο δείκτη MSCI Greece Standard.

Αν παρ'όλα αυτά η μετοχή καταφέρει να περάσει το κατώφλι του δείκτη, τότε οι αναλυτές αναμένουν εισροές από passive funds ύψους 114 εκατ. δολαρίων και τον αντίκτυπο στις συναλλαγές 11 ημερών για την κάλυψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί. Το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο δείκτη MSCI EM θα είναι 0,03%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της MSCI, ο δείκτης MSCI Greece Standard απαρτίζεται από τη Eurobank με στάθμιση 13,8%, τον ΟΠΑΠ με 12,91%, τον ΟΤΕ με 11,73%, τη Mytilineos με 11,44%, την Alpha Bank με 10,96%, την Εθνική Τράπεζα με 10,71%, τη Jumbo με 9,85%, τη ΔΕΗ με ποσοστό 7,32%, τη Motor Oil με στάθμιση 6,30% και την Τέρνα Ενεργειακή στο 4,97%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαμηλά ο «πήχης» από τη Morgan Stanley για ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς στον MSCI Greece Standard

gazzetta
gazzetta reader insider insider