Χαμηλά ο «πήχης» από τη Morgan Stanley για ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς στον MSCI Greece Standard

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλά ο «πήχης» από τη Morgan Stanley για ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς στον MSCI Greece Standard
Χαμηλά διατηρεί τις πιθανότητες ένταξης και αναβάθμισης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο δείκτη MSCI Greece Standard, η Morgan Stanley, στη βάση του rebalancing στις 11 Μαΐου.

Χαμηλά διατηρεί τις πιθανότητες ένταξης και αναβάθμισης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο δείκτη MSCI Greece Standard, η Morgan Stanley, στη βάση του rebalancing που θα λάβει χώρα στις 11 Μαΐου (effective date στο κλείσιμο της συνεδρίασης στις 31 Μαΐου).

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η μετοχή αποτελεί επί του παρόντος, τμήμα του μικρότερου δείκτη αναφοράς για την εγχώρια αγορά, του MSCI Greece Small Cap, αλλά τόσο η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας, όσο και η κεφαλαιοποίησή της σε ελεύθερη διασπορά υπερβαίνει το τρέχον όριο για το δείκτη MSCI Greece Standard με περιθώριο μικρότερο του 50%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, η Τράπεζα Πειραιώς δεν πληροί την απαίτηση ένταξης κατά προτεραιότητα, και κατά συνέπεια, η ένταξή της εξαρτάται από την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εταιρειών στον MSCI Greece από τις δέκα που είναι σήμερα, στις έντεκα. Αυτό εξηγεί και τη χαμηλή πιθανότητα που δίνει για την ένταξης της μετοχή στο δείκτη MSCI Greece Standard. Αν παρ'όλα αυτά η μετοχή καταφέρει να περάσει το κατώφλι του δείκτη, τότε οι αναλυτές αναμένουν εισροές από passive funds ύψους 114 εκατ. δολαρίων και τον αντίκτυπο στις συναλλαγές 11 ημερών για την κάλυψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί. Το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο δείκτη MSCI EM θα είναι 0,03%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

MSCI

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της MSCI, ο δείκτης MSCI Greece Standard απαρτίζεται από τη Eurobank με στάθμιση 13,8%, τον ΟΠΑΠ με 12,91%, τον ΟΤΕ με 11,73%, τη Mytilineos με 11,44%, την Alpha Bank με 10,96%, την Εθνική Τράπεζα με 10,71%, τη Jumbo με 9,85%, τη ΔΕΗ με ποσοστό 7,32%, τη Motor Oil με στάθμιση 6,30% και την Τέρνα Ενεργειακή στο 4,97%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Ολοκληρώνεται η ΑΜΚ – Κλείνει ένας ταραχώδης κύκλος 10 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider