Υψηλά 2023 για το πετρέλαιο με «συμμάχους» αποθέματα και πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλά 2023 για το πετρέλαιο με «συμμάχους» αποθέματα και πληθωρισμό
Ισχυρή άνοδος για τον «μαύρο χρυσό» - Εκτεταμένες απώλειες για το φυσικό αέριο.

Το πετρέλαιο έκανε άλμα την Τετάρτη και άγγιξε υψηλό για το 2023 αλλά και σχεδόν 5 μηνών (από τον Νοέμβριο του 2022) λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό αλλά και τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε 2,1%, για να διαμορφωθεί στα 83,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο φίνις συμβολαίου στον πρώτο μήνα από τις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το Brent παράδοσης Ιουνίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 2%, στα 87,33 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, για τον υψηλότερο διακανονισμό του από τον Ιανουάριο. Η βενζίνη παράδοσης Μαΐου κατέγραψε κέρδη 0,3% στα 2,87 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,3% στα 2,70 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Μαΐου διολίσθησε 4,3% στα 2,09 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως απρόσμενη αύξηση κατέγραψαν τα αποθεματικά πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (EIA). Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 597.000 βαρέλια έναντι μείωσης 3,73 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 1,05 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 330.000 βαρέλια έναντι μείωσης 4,11 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακά κέρδη για τον χρυσό την Τετάρτη, στη «σκιά» του αμερικανικού πληθωρισμού

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας

Πρακτικά Fed: Εξετάστηκε παύση στις αυξήσεις επιτοκίων τον Μάρτιο - Φόβοι για ύφεση λόγω τραπεζικής κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider