ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος στα αποθεματικά πετρελαίου 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος στα αποθεματικά πετρελαίου 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (EIA).

Απρόσμενη αύξηση κατέγραψαν τα αποθεματικά πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (EIA).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 597.000 βαρέλια έναντι μείωσης 3,73 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 1,05 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 330.000 βαρέλια έναντι μείωσης 4,11 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Μετά αό την ανακοίνωση των στοιχείων, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, κινούνται στα 82.50 δολάρια ανά βαρέλι ενώ πριν από τις ανακοινώσεις της EIA κινούνταν κοντά στα 83 δολάρια ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η EIA προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς το 2023 και το 2024.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η τιμή του brent για το 2023 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 85.01 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένη κατά 2,5% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση της EIA τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider