Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην αγορά του πετρελαίου

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην αγορά του πετρελαίου
Με απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Τρίτης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Τρίτης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αναταραχή που προκλήθηκε μετά την αιφνίδια απόφαση του OPEC+ να μειώσει δραστικά την παραγωγή εξακολουθεί να αποτυπώνεται στα ταμπλό των διεθνών αγορών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,05% στις 457,51 μονάδες, με τον πετρελαϊκό κλάδο να υποχωρεί οριακά κατά 0,1% μετά το «άλμα» 4% την Δευτέρα, ενώ ο ασφαλιστικός και ο χρηματοοικονομικός κλάδος ενισχύθηκαν κατά 0,5%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 4.318,47 μονάδες, με κέρδη 0,17%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX έκλεισε με οριακή άνοδο 0,14% στις 15.603 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 7.344 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητος σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,5% στις 7.634 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έχασε 0,56% στις 27.026 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.183 μονάδες, με κέρδη 0,29%.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο. Σε ετήσιο επίπεδο, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) διαμορφώθηκε στο 13,2% έναντι 15,1% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 13,2%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο PPI συρρικνώθηκε 0,5% έναντι συρρίκνωσης 2,8% τον Ιανουάριο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στα 16 δισ. ευρώ, αμετάβλητο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Μείωση κατέγραψε το ποσοστό των ανέργων στην Ισπανία για τον Μάρτιο, καθώς υποχώρησε κατά 1,67% ή 48.755 άτομα για τον περασμένο μήνα, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων στην Ισπανία να διαμορφώνεται σε 2,86 εκατ. άτομα.

Το ποσοστό της ανεργίας ήταν το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας για τον μήνα Μάρτιο στην Ισπανία από 2008, όταν 2,30 εκατ. άτομα ήταν χωρίς εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: «Συγγνώμη» στους μετόχους από τον πρόεδρο - «Η τράπεζα δεν μπορούσε να σωθεί»

Η Nintendo θα επισκευάζει δωρεάν τα χειριστήρια Nintendo Switch που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Forbes: 6 Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων του 2023 - «Ποδαρικό» και πρωτιά για την Μαρία Αγγελικούση

gazzetta
gazzetta reader insider insider