Wall Street: Rebound με «οδηγό» τον κλάδο τεχνολογίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Rebound με «οδηγό» τον κλάδο τεχνολογίας
Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες μετοχές της Wall Street με τη βοήθεια της ισχυρής ανόδου του κλάδου τεχνολογίας που «σφράγισε» την ανάκαμψη του Nasdaq από τις χθεσινές απώλειες. 

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες μετοχές της Wall Street με τη βοήθεια της ισχυρής ανόδου του κλάδου τεχνολογίας που «σφράγισε» την ανάκαμψη του Nasdaq από τις χθεσινές απώλειες. Την αγοραστική διάθεση στήριξε και η άμβλυνση των φόβων γύρω από την πορεία εξέλιξης της τραπεζικής κρίσης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 323 μονάδες ή 1%, στις 32.717 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 1,4% ή 56,54 μονάδες στις 4.027 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +1,7% και τις 11.926 μονάδες.

Στην γραμμή της ανόδου «παρατάχθηκαν» οι Big Tech, με τις Meta και Netflix να κερδίζουν πάνω από 2% και την Apple να κλείνει στο περίπου +2%. Τα κέρδη της μετοχής της Amazon ξεπέρασαν το 3%.

Άλμα άνω του 7% έκανε η μετοχή της Micron, «κόντρα» στη βουτιά κατά 60% που κατέγραψε στα έσοδα τριμήνου. Η κίνηση αποδίδεται στις διαβεβαιώσεις των στελεχών της εταιρείας παραγωγής τσιπ ότι επιλύονται τα προβλήματα με τα αποθέματα.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αφήνουν κατά μέρος τις ανησυχίες γύρω από το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ, μετά τα διαδοχικά σοκ για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες που προκάλεσε η κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε πως έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, αλλά προειδοποίησε πως η κρίση «δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Μάκρο

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ένωση Κτηματομεσιτών της χώρας. Σε μηνιαίο επίπεδο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,8% έναντι ανόδου 8,1% τον Ιανουάριο. Ο σχετικός δείκτης που καταρτίζει η Ένωση για τις πωλήσεις έφτασε στις 83,2 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Αποκαθίσταται η επενδυτική όρεξη για ρίσκο ρίχνοντας ξανά την τιμή του «κίτρινου μετάλλου»

Πετρέλαιο: Δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη η τιμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider