Micron: «Βουτιά» 60% στα έσοδα τριμήνου - Η μεγαλύτερη από το 2001

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Micron: «Βουτιά» 60% στα έσοδα τριμήνου - Η μεγαλύτερη από το 2001
Μείωση των εσόδων κατά σχεδόν 60% αναμένει για το γ' τρίμηνο της χρήσης του 2023 η Micron Technology, πτώση που ωστόσο είναι ανάλογη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Μείωση των εσόδων κατά σχεδόν 60% αναμένει για το γ' τρίμηνο της χρήσης του 2023 η Micron Technology, πτώση που ωστόσο είναι ανάλογη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής τσιπ μνήμης, τα έσοδα στο γ' τρίμηνο του 2023 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3,7 δισ. δολάρια, με τη μείωση να είναι η μεγαλύτερη από το 2001.

Σημειώνεται πως τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά περίπου 53% στα 3,69 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να καταγράφει ζημιές 2,3 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 2,26 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Για το γ' τρίμηνο η Micron «βλέπει» ζημιές ύψους 1,58 δολαρίων/μετοχή, ενώ αναλυτές της Wall Street εκτιμούν πως η ζημιές θα ανέλθουν στα 90 σεντς/μετοχή.

Ωστόσο, παρά τη σημαντική μείωση των εσόδων, η διοίκηση της τεχνολογικής εταιρείας διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστούν οι επενδύσεις ύψους 7 δισ. δολαρίων, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως το προσωπικό της θα μειωθεί κατά 15% στη διάρκεια του έτους.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Micron στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street ενισχύεται περίπου κατά 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: «Σημαντικό ρίσκο» από την εξαγορά της Credit Suisse - Προέχει η σταθεροποίηση

Στα 24,3 εκατ. δολ. οι συνολικές απολαβές του CEO της Uber το 2022 - «Άλμα» 22%

Amazon: Ανοίγει νέο εκπαιδευτικό κέντρο για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ανατολική Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider