Ανοδικό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο, «ακολουθώντας» το 5ετές ομόλογο - Και πάλι στις 1.030 μονάδες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο, «ακολουθώντας» το 5ετές ομόλογο - Και πάλι στις 1.030 μονάδες
Σε θετικό έδαφος η ελληνική αγορά για την Τετάρτη, παρά τη σημαντική ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα.

Ανοδικά πρόσημα καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να φαίνεται πως ξεπερνάει την μεταβλητότητα μέσα στην Τετάρτη με την προσοχή στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου.

Ο κρατικός τίτλος συγκέντρωσε προσφορές 19,1 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να κυμαίνεται στο 3,9% και το ελληνικό δημόσιο να συγκεντρώνει 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση. O ή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σχετικά πως μετά από την έκδοση τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας ξεπερνούν τα 38 δισ. ευρώ.

Πέρα από το 5ετές, το ΧΑ αποτιμά την τελευταία έκθεση της Moody's για τις ελληνικές τράπεζες. Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει περαιτέρω πτώση στο ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων των τραπεζών μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες. Ακόμα, προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8% για το 2023.

Επίσης, οι επενδυτές παρακολουθούν το τοπίο που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό, μετά από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 0,70% στις 1.303 μονάδες και ο τζίρος ξεπέρασε τα 73 εκατ. ευρώ.. Ενδεικτικό της μεταβλητότητας στην αγορά είναι το ότι ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 1.029 μονάδες και χαμηλό στις 1.014 μονάδες.

Ο Large Cap ενισχύθηκε 0,54% στις 2.489 μονάδες, ο Mid Cap ισχυροποιήθηκε 0,67% στις 1.512 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανέβηκε 0,68% στις 749 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών κέρδη 2,6% κατέγραψε ο ΟΤΕ και άνοδο 1% η ΔΕΗ.

Αντίθετα, απώλειες 2,2% σημείωσε η μετοχή της η Eurobank και πτώση 0,3% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Πράσινο φως από το Δ.Σ. στο deal για την ΑΚΤΩΡ

Εξωδικαστικός: Σε 1,4 δισ. ευρώ έφτασαν οι ρυθμίσεις οφειλών, πλησιάζουν τον στόχο α΄ εξαμήνου 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider