Σταϊκούρας για 5ετές: Φάνηκε η ισχυρή δυναμική της οικονομίας - Υπερβαίνουν τα 38 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα

Newsroom
Μοιράσου το
Σταϊκούρας για 5ετές: Φάνηκε η ισχυρή δυναμική της οικονομίας - Υπερβαίνουν τα 38 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα
Η έκδοση 5ετούς ομολόγου αποτυπώνει την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η έκδοση 5ετούς ομολόγου αποτυπώνει την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας πως έχει καλυφθεί πλέον το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές.

Αναλυτικά η δήλωση του ΥΠΟΙΚ για την επιτυχημένη έκδοση του ΟΔΔΗΧ:

«Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές.

Έκδοση επιτυχής, παρά το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, καθώς συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού.

Έτσι έχουμε καλύψει, έγκαιρα και μεθοδικά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές.

Ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που υπερβαίνουν, και πάλι, τα 38 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά την έντονη διεθνή μεταβλητότητα, η διαφορά επιτοκίου (spread) με το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται περίπου στο 1/4 των αρχών του 2019.

Αυτό οφείλεται στην υψηλή ανθεκτικότητα, την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία, με την άσκηση υπεύθυνης και συνετής οικονομικής πολιτικής από τη σημερινή Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider