Ανακάμπτει η Wall Street: Με τεχνολογική ώθηση, αντιστέκεται στις τραπεζικές ανησυχίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει η Wall Street: Με τεχνολογική ώθηση, αντιστέκεται στις τραπεζικές ανησυχίες
Ανακάμπτουν, σήμερα, οι δείκτες της Wall Street, μετά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση, καθώς αποτυπώνεται διάθεση για ανάληψη ρίσκου, με την ελπίδα ότι τα χειρότερα - όσον αφορά στις τραπεζικές αναταραχές - έχουν τελειώσει.

Ανακάμπτουν, σήμερα, οι δείκτες της Wall Street, μετά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση, καθώς αποτυπώνεται διάθεση για ανάληψη ρίσκου, με την ελπίδα ότι τα χειρότερα - όσον αφορά στις τραπεζικές αναταραχές - έχουν τελειώσει.

Η σημερινή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθοδηγείται από τον τεχνολογικό κλάδο, λαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από την Ασία και την Ευρώπη, στον απόηχο της είδησης για την Alibaba ότι ο κινεζικός «κολοσσός» του ηλεκτρονικού εμπορίου θα «σπάσει» σε έξι μονάδες.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones γνωρίζει «άλμα» άνω των 250 μονάδων ή 0,78%, φθάνοντας στις 32.646,71 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,1% στις 4.015,47 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,4% «σκαρφαλώνοντας» στις 11.881,53 μονάδες.

Ο «δείκτης φόβου» VIX της CBOE υποχωρεί κατά 3,25, κάτω από τα επίπεδα των 20 μονάδων.

Οι επενδυτές αφήνουν κατά μέρος τις ανησυχίες γύρω από το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ, μετά τα διαδοχικά σοκ για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες που προκάλεσε η κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα παραχωρήσει νέα ομιλία, στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο αντιπρόεδρος της Fed, αρμόδιος για την εποπτεία των τραπεζών, Μάικλ Μπαρ.

Μάκρο

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ένωση Κτηματομεσιτών της χώρας. Σε μηνιαίο επίπεδο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,8% έναντι ανόδου 8,1% τον Ιανουάριο. Ο σχετικός δείκτης που καταρτίζει η Ένωση για τις πωλήσεις έφτασε στις 83,2 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.

Χθες, σε δηλώσεις του στη Γερουσία, προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις «τελευταίες ημέρες» της SVB. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ημέρα κατάρρευσης της καλιφορνέζικης τράπεζας και στις εκροές καταθέσεων, σημείωσε: «Εκείνο το πρωί, η τράπεζα μας ενημέρωνε ότι η φυγή επρόκειτο να είναι πολύ μεγαλύτερη, με βάση τα αιτήματα των πελατών» σημείωσε, προσθέτοντας: «Συνολικά, 100 δισ. δολ. σχεδιαζόταν να φύνουν εκείνη την ημέρα».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε πως έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, αλλά προειδοποίησε πως η κρίση «δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Μένοντας στο «μέτωπο» των τραπεζών και όσον αφορά την πολύπαθη Credit Suisse, η ελβετική τράπεζα φαίνεται βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο «πονοκέφαλο», καθώς πρώην στελέχη της δήλωσαν ότι η τράπεζα βοηθούσε πλούσιους Αμερικανούς πολίτες στο να αποφεύγουν την πληρωμή φόρων στις ΗΠΑ επί σειρά ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ: Προς πώληση δάνεια 60 δισ. δολαρίων από την Signature

Deutsche Bank: Μία και μόνο συναλλαγή, πιθανόν η αιτία του πανικού

Moody's: Θετικό το outlook των ελληνικών τραπεζών - «Ανθεκτικότητα» στα υψηλότερα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider