Η Alibaba «σπάει» σε 6 μονάδες, με βλέψεις για ξεχωριστές IPOs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Alibaba «σπάει» σε 6 μονάδες, με βλέψεις για ξεχωριστές IPOs
Η μετοχή της Alibaba στις ΗΠΑ ενισχύεται άνω του 5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Η διοίκηση της Alibaba σκοπεύει να «σπάσει» τον κινεζικό όμιλο σε 6 διαφορετικές μονάδες που θα καλύπτουν τους κλάδους του ηλεκτρονικού εμπορίου, των media και του cloud, με κάθε μια από αυτές να διερευνά την άντληση κεφαλαίων από επενδυτές ή μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) όταν αυτό κριθεί σκόπιμο, μετέδωσε το Bloomberg.

Οι 6 μονάδες θα είναι οι: Cloud Intelligence Group, Taobao Tmall Commerce Group, Local Services Group, Cainiao Smart Logistics Group, Global Digital Commerce Group και Digital Media and Entertainment Group.

Η μετοχή της Alibaba αντιδρά με άλμα 6% στην είδηση, πριν την εκκίνηση των συναλλαγών της Wall Street.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο CEO της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ, θα αναλάβει τον κλάδο του cloud intelligence, θέλοντας να δείξει τη σημασία που έχει η τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τον όμιλο της Alibaba σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ο Τζιάνγκ Φαν θα αναλάβει τον κλάδο των ψηφιακών επιχειρήσεων και η Τρούντι Ντάι θα αναλάβει τον κλάδο των online αγορών.

«Κάθε κλάδος και εταιρεία μπορούν να εξετάσουν τη χρηματοδότηση επενδυτών ή μια IPO όταν είναι το κρίνουν» ανέφερε ο Ζανγκ σε δήλωση του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Προς μείωση των μπόνους σε ορισμένα στελέχη της η Meta

gazzetta
gazzetta reader insider insider