SVB: Οι πελάτες προσπάθησαν να «σηκώσουν» σχεδόν όλες τις καταθέσεις μέσα σε δύο ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SVB: Οι πελάτες προσπάθησαν να «σηκώσουν» σχεδόν όλες τις καταθέσεις μέσα σε δύο ημέρες
Μία ακόμα χειρότερη εικόνα - που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστή - σχετικά με τη φυγή καταθέσεων από την Silicon Valley Bank, αποκάλυψε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Fed, αρμόδιος για την εποπτεία των τραπεζών, Μάικλ Μπαρ. 

Μία ακόμα χειρότερη εικόνα - που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστή - σχετικά με τη φυγή καταθέσεων από την Silicon Valley Bank, αποκάλυψε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Fed, αρμόδιος για την εποπτεία των τραπεζών, Μάικλ Μπαρ.

Συγκεκριμένα, είχε γίνει γνωστό ότι ο πανικός που προκάλεσαν οι εξελίξεις γύρω από την SVB οδήγησε σε εκροές καταθέσεων ύψους 42 δισ. δολ. την 9η Μαρτίου, υπό τον φόβο ότι οι καταθέσεις βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Εντούτοις, αυτό που θα μπορούσε να έχει γίνει την επόμενη ημέρα ήταν χειρότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάικλ Μπαρ στη Γερουσία.

«Εκείνο το πρωί, η τράπεζα μας ενημέρωνε ότι η φυγή επρόκειτο να είναι πολύ μεγαλύτερη, με βάση τα αιτήματα των πελατών» σημείωσε, προσθέτοντας: «Συνολικά, 100 δισ. δολ. σχεδιαζόταν να φύνουν εκείνη την ημέρα».

Σύμφωνα με το CNBC, το συνολικό ποσό των 142 δισ. δολ. αντιστοιχεί στο 81% των συνολικών καταθέσεων ύψους 175 δισ. δολ. στην SVB στα τέλη του 2022.

Αναφερόμενος ο Μπαρ στις τελευταίες ημέρες της SVB, ανέφερε ότι αν και η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί το πρωί της 9ης Μαρτίου, «αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης, άρχισαν οι εκροές καταθέσεων και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, μάθαμε ότι περισσότερα από 42 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν φύγει από την τράπεζα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προσωπικό της Fed εργάστηκε ολόκληρο το 24ωρο αναζητώντας λύση για να σώσει την τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Ισχυρές κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες στην τρέχουσα κρίση

Γαλλία: Εισαγγελικό «ντου» σε 5 τράπεζες, για φοροαπάτες και ξέπλυμα χρήματος - Πρόστιμα έως και 1 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider