Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές, κόντρα στις τραπεζικές ανησυχίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές, κόντρα στις τραπεζικές ανησυχίες
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ταμπλό των ευρωαγορών, κόντρα στις ανησυχίες που διατηρούνται γύρω από τον τραπεζικό τομέα και τις πιθανές επιπτώσεις των πρόσφατων αναταραχών. 

(UPD 14:28) Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ταμπλό των ευρωαγορών, κόντρα στις ανησυχίες που διατηρούνται γύρω από τον τραπεζικό τομέα και τις πιθανές επιπτώσεις των πρόσφατων αναταραχών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,84% στις 448,15 μονάδες, με τις Τράπεζες να κερδίζουν 1,3% και λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου (+1,9%).

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,69% φθάνοντας στις 7.536,07 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να διαμορφώνεται 0,83% υψηλότερα στις 15.267,05 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει κέρδη 1,17% στις 7.171,09 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB γνωρίζει άνοδο 1,20% στις 26.645,03 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται 0,97% πάνω, στα επίπεδα των 9.031 μονάδων.

«Κάθε μέρα που περνά, ενδυναμώνει την πεποίθηση των αγορών - και δική μας - ότι έχει τραβηχτεί γραμμή στις τραπεζικές ανησυχίες» σχολιάζουν οι αναλυτές της ING Bank. «Δεδομένου ότι οι αγορές πέρασαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αναζητώντας αδυναμίες στους ισολογισμούς και στα επιχειρηματικά μοντέλα κάθε τράπεζας, υπάρχει περίπτωση να διαπιστωθεί ότι ήδη έχουν ελεγχθεί πολλές ντουλάπες για σκελετούς» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πλέον, οι ανησυχίες των αγορών αφορούν στην μακροοικονομική εικόνα, όπως παρατηρούν οι αναλυτές, τονίζοντας ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για πιθανή πιστωτική κρίση.

Μένοντας στο «μέτωπο» των τραπεζών, η UBS όρισε νέο CEO τον Sergio Ermotti, μετά την πρόσφατη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse. Σημειωτέον ότι Ermotti είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του ομίλου UBS για εννέα χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020.

Η μετοχή της UBS γνωρίζει «άλμα» 2%.

Εν τω μεταξύ, καθώς η νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, απέστειλε σήμερα μήνυμα για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, με τον Πίτερ Κάζιμιρ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και κεντρικό τραπεζίτη της Σλοβακίας, να εκπέμπει σήμα για ηπιότερες κινήσεις.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το ινστιτούτο GfK για τη Γερμανία διαμορφώνεται στα καλύτερα επίπεδα από το καλοκαίρι του 2022.

Στην Ασία, εν τω μεταξύ, κυριάρχησαν θετικά πρόσημα, με τη μετοχή της Alibaba να επιδίδεται σε ράλι ανόδου, μετά την είδηση ότι ο κινεζικός «κολοσσός» του ηλεκτρονικού εμπορίου θα «σπάσει» σε έξι μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Μία και μόνο συναλλαγή, πιθανόν η αιτία του πανικού

Ισχυρή ζήτηση για το 5ετές ομόλογο: Άνω των 15,9 δισ. οι προσφορές - Στο 3,92% το επιτόκιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider