Γερμανία: 6ος μήνας βελτίωσης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: 6ος μήνας βελτίωσης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη 
«Οι προσδοκίες για το εισόδημα επωφελούνται από τη σημαντική πτώση που καταγράφουν οι ενεργειακές τιμές, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου».

Στο καλύτερο σημείο από το καλοκαίρι του 2022 διαμορφώθηκε για τον Απρίλιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το ινστιτούτο GfK για τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -29,5 μονάδες έναντι -30,6 μονάδων τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -30 μονάδες.

Πρόκειται για τον 6ο διαδοχικό μήνα βελτίωσης του δείκτη, ενώ οι -29,5 μονάδες αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022.

Στην έκθεση του ινστιτούτου αναφέρει πως «οι προσδοκίες για το εισόδημα επωφελούνται από τη σημαντική πτώση που καταγράφουν οι ενεργειακές τιμές, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου».

Σημειώνεται πως η έρευνα του GfK διεξήχθη από τις 2 Μαρτίου έως τις 13 Μαρτίου, χωρίς να έχει συνυπολογίσει την πρόσφατη αναταραχή που προκλήθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές από την τραπεζική κρίση της Credit Suisse.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκδοση 5ετούς ομολόγου: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider