Ήπια αντίδραση για το πετρέλαιο μετά το χαμηλό 15μήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια αντίδραση για το πετρέλαιο μετά το χαμηλό 15μήνου
Το αργό πετρέλαιο πιέστηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς οι τραπεζικές εξελίξεις ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την ύφεση.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύτηκε σε θετικό έδαφος την Πέμπτη, αφού χτες «έχασε» τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ειδικότερα, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στα 68,35 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση του χαμηλότερου κλεισίματος για μηνιαίο συμβόλαιο από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 την Τετάρτη. Το Brent παράδοσης Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε 1,4%, στα 74,70 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, αφού έκλεισε την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2021. Η βενζίνη παράδοσης Απριλίου, κέρδισε 2,7% για να κλείσει στα 2,5035 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Απριλίου έκανε άλμα 1,5% για να κλείσει στα 2,6435 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Απριλίου εκτοξεύθηκε 3,1% στα 2,514 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι τιμές του αργού βρήκαν υποστήριξη καθώς οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν μετά από αναφορές ότι αρκετές μεγάλες τράπεζες εργάζονταν σε ένα πακέτο διάσωσης για την προβληματική τράπεζα First Republic Bank. Νωρίτερα, η Credit Suisse δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει ένα σωσίβιο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και θα ξεκινήσει μια προσπάθεια εξαγοράς χρέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αποκαθήλωση» από τα υψηλά έξι εβδομάδων για τον χρυσό

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση για γερά νεύρα με επικράτηση των αγοραστών

Επέστρεψαν στα κέρδη οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ: Στο +19% η μετοχή της Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider