Εξαήμερο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαήμερο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο
«Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπό πίεση καθώς οι φόβοι για τα επιτόκια εγείρουν μεγαλύτερες ανησυχίες για την καταστροφή της ζήτησης».

Απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο την Τετάρτη διευρύνοντας σε 6 τις «κόκκινες» συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση την αμερικανική οικονομία και να πλήξουν τη ζήτηση ενέργειας.

Ειδικότερα, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 3,2%, για να διαμορφωθεί στα 73,95 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το εξαήμερο σερί απωλειώ είναι το μεγαλύτερο για συμβόλαιο πρώτου μήνα από τις 9 Δεκεμβρίου και η σημερινή απόδοση αποτελεί τη χαμηλότερη από τις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το Brent παράδοσης Απριλίου, έχασε σχεδόν 3%, στα 80,60 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το Βrent παράδοσης Μαΐου, το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, διολίσθησε 2,8%, στα 80,45 δολάρια το βαρέλι. Η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου βούτηξε 3,2% στα 2,3376 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου απώλεσε 2,8% στα 2,7148 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου έκανε άλμα 4,9% στα 2,174 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες μετά από πτώση 8,9% την Τρίτη που ήταν χαμηλό σχεδόν 2,5 ετών (σσ: το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020).

«Η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να έχει μια εμμονή για την ύφεση», δήλωσε ο Φιλ Φλιν, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group. «Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπό πίεση καθώς οι φόβοι για τα επιτόκια εγείρουν μεγαλύτερες ανησυχίες για την καταστροφή της ζήτησης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες οριακές απώλειες για τον χρυσό - Κάτω από τα 1.850 δολάρια

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά ταμπλό πριν τα πρακτικά της Fed

Πρακτικά Fed: Ενδείξεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού - Ανάγκη για νέες αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider