Ανοδικά το ΧΑ με ράλι για ΟΠΑΠ - Aegean - Intracom

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά το ΧΑ με ράλι για ΟΠΑΠ - Aegean - Intracom
Νέα άνοδος για το ΧΑ. Ράλι σε ΟΠΑΠ, Aegean, Intracom, Autohellas και Intrakat. Υποχώρηση των τραπεζών.

Τελευταία ενημέρωση 15:45

Διαφορετική πορεία από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών δείχνει να χαράζει στα μισά της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο και παρότι τα futures της Wall δείχνουν ένα αρνητικό άνοιγμα.

Τα χαρτοφυλάκια προσπαθούν να αποκωδικοποήσουν τις προθέσεις της ΕΚΤ μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ακόμη. Οι αγορές δείχνουν να τιμολογούν πέριξ του 3,25% για την τελική γραμμή στα επιτόκια, ωστόσο ελλοχεύουν κίνδυνοι ως προς τη συνέχεια.

Οι κίνδυνοι περιστρέφονται γύρω από το αν η ΕΚΤ θα κινηθεί υψηλότερα από το 3,25% και από την άλλη αν θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα, προτού προχωρήσει σε μειώσεις.

Παράλληλα, επιστρέφοντας στα εγχώρια επιχειρηματικά, μέσω της Κλουκίνας – Λάππας γίνεται το πρώτο βήμα για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της Intracom Holdings, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, για την ανάδειξη και ενίσχυση του real estate φορέα του γκρουπ, δηλαδή της Intracom Properties. Χτες, όπως ανέφερε το insider.gr από νωρίς το απόγευμα και επιβεβαίωσε η εισηγμένη, η Intracom Holdings προχώρησε στην αγορά μετοχών της Κλουκίνας Λάππας (με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακίνητων άνω των 37 εκατ. ευρώ) από τον βασικό μέτοχο της Λουκά Σπεντζάρη, ενώ έπονται αγορές ποσοστών και από άλλους μετόχους της εταιρείας και στο «βάθος»... υποβολή δημόσιας πρότασης.

Επιπλέον, προχωρώντας με προσήλωση και σταθερά βήματα στη διαμόρφωση της ενεργειακής λύσης του μέλλοντος, η Motor Oil και η ΔΕΗ, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Hydrogen. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη νέα κοινοπρακτική εταιρεία, όπου η Motor Oil κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% αυτού, καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Ως προς την εικόνα στο ταμπλό, σε ήπια αύξηση της τιμής στόχου για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχώρησε η Goldman Sachs, καθώς η εγχώρια αγορά έχει καταγράψει μια έντονη ανοδική κίνηση (10,08%), υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι των ευρωπαϊκών διεθνών αγορών και των ΗΠΑ από τις αρχές του έτους, φτάνοντας σε επίπεδα πέριξ των 1.025 μονάδων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο αμερικανικός οίκος θέτει στόχο για το Γενικό Δείκτη στις 1.075 μονάδες από τις 995 μονάδες που ανέμενε τον Νοέμβριο, με την αγορά να βρίσκεται στις 1.025 μονάδες. Αυτό συνεπάγεται ένα περιθώριο ανόδου της τάξεως του 4,8% περίπου κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ο ΚΜΟ 200 βρίσκεται στις 877 μονάδες, ενώ σημεία στήριξης εντόπιζονται στις 998 και στις 968 μονάδες με σημεία αντίστασης στις 1.053 και 1.146 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης παρά την αρχική πτώση ανακάμπτει καταγράφοντας πλέον άνοδο κατά 0,28% στις 1.032 μονάδες, με τον τζίρο στα 80,40 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,38% στις 2.513 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διορθώνει κατά 0,87% στις 793,91 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Alpha Bank υποχωρεί κατά 0,44% στα 1,2545 ευρώ, η ΕΤΕ σημειώνει απώλειες 1,6% στα 4,423 ευρώ, η Eurobank κινείται οριακά υψηλότερα στα 1,3285 ευρώ, με την Πειραιώς στο -1,38% και στα 1,89 ευρώ.

Η ΔΕΗ καταγράφει άνοδο 1%, με την Aegean στο 3,21% και στα 6,76 ευρώ (ράλι και για την Autohellas), την Τέρνα Ενεργειακή στο 1,07% και στα 18,90 ευρώ. Ράλι 6,46% για την Intracom στα 1,942 ευρώ, ενώ ισχυρά κέρδη καταγράφει και ο ΟΠΑΠ στο 3,74% και στα 14,42 ευρώ.

Στο 2,42% η Jumbo και στα 16,90 ευρώ.

Ήπια ανοδικά κινούνται επίσης ΕΕΕ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Lamda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι έκλεψαν τις εντυπώσεις στο conference της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο Παρίσι

Σ. Κόκκαλης – Intracom: Μέσω Κλουκίνας-Λάππας το «πρώτο βήμα» για το mega real estate πλάνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider