Η Intracom αποκτά το 27% της Κλουκίνας - Λάππας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Intracom αποκτά το 27% της Κλουκίνας - Λάππας
Στον όμιλο Intracom φέρεται ότι περνά το 27% τις Κλουκίνας – Λάππας (προσυμφωνημένο πακέτο στην τιμή των 0,90 ευρώ ανά μετοχή), όπως τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες της αγοράς.

(upd 20:25) Στον όμιλο Intracom φέρεται να περνά το 27% τις Κλουκίνας – Λάππας (προσυμφωνημένο πακέτο στην τιμή των 0,90 ευρώ ανά μετοχή), όπως τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες της αγοράς. Η συγκεκριμένη συναλλαγή δείχνει να αποτελεί μια πρώτη κίνηση για την απόκτηση της εισηγμένης από την Intracom, κατά πληροφορίες δε, συνδέεται με τον επενδυτικό βραχίονα στο real estate, Intracom Properties.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πωλητής είναι ο Λουκάς Σπεντζάρης, δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εισηγμένης μετά την οικογένεια του Ιωάννη Λάππα. Μένει να φανεί αν προκύψουν και άλλες πωλήσεις μετοχών της ΚΛΜ από τους λοιπούς μετόχους, ενώ η κίνηση σχετίζεται και με την απόσχιση του κλάδου ακίνητων της Κλουκίνας.

Ωστόσο, αναμένεται σχετική ανακοίνωση για τη συμφωνία μεταβίβασης και του ποσοστού των μετοχών της οικογένειας Λάππα.

Επιβεβαίωσε η Intracom

Τις πληροφορίες του insider.gr, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στο ΧΑ η Intracom:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) (η Εταιρεία) ανακοινώνει τη συμφωνία απόκτησης από την Εταιρεία, 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 27,61% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της ως άνω εταιρείας, έναντι ποσού € 9.995.629,50. Εκ του ως άνω συνολικού αριθμού μετοχών, η Εταιρεία στις 02.02.2023 απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο), 10.500.000 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, δηλ. ποσοστό 26,10% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας Κ.Λ.Μ. Α.Ε., έναντι ποσού € 9.450.000,00 και οι υπόλοιπες μετοχές (606.255 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές) θα αποκτηθούν στις 03.02.2023.

Επίσης, η Εταιρεία ανακοινώνει την υπογραφή στις 02/02/2023, δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 18.742.293.

Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider