Με απώλειες ο χρυσός και πριν αλλά και μετά την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες ο χρυσός και πριν αλλά και μετά την Fed
Με απώλειες ολοκλήρωσε τις κανονικές συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του χρυσού για τις διευρύνει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά και την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρους του 4,5-4,75% -όπως ευρέως αναμενόταν.

Με απώλειες ολοκλήρωσε τις κανονικές συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του χρυσού για τις διευρύνει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά και την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού διαμορφώθηκε στα 1,929,20 δολάρια ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά τις ανακοινώσεις. Λίγο πριν, είχε κλείσει στα 1.942,80 δολ. ανά ουγγιά, με πτώση 2,50 δολαρίων ή 0,1%.

Ο χρυσός κατοχύρωσε κέρδη για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, ωστόσο οπισθοχώρησε σήμερα εν εναμονή των αποφάσεων της Fed. Λίγο μετά τη λήξη των συναλλαγών, η Fed ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 4,5-4,75% -όπως ευρέως αναμενόταν. Η κίνηση ακολουθεί έπειτα από έξι συνεχόμενες, μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Δεκεμβρίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Μια μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση την Τετάρτη, «πιθανότατα θα είχε πιέσει τις τιμές αρκετά προς τα κάτω, ωστόσο η αύξηση του 0,25% δεν εξέπληξε κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των traders χρυσού», σχολίασε στο MarketWatch ο Adam Koos, πρόεδρος της Libertas Wealth Management Group.

Στο μεταξύ, το ασήμι Μαρτίου υποχώρησε κατά 23 σεντς ή κατά σχεδόν 1%, στα 23,609 δολάρια η λίβρα. Το παλλάδιο, παραδόσεως Μαρτίου έχασε 15,70 δολάρια ή σχεδόν 1%, στα 1.632,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε 19.40 δολάρια ή 1,9% στα 1.001,70 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider