«Εκτοξεύθηκε» το φυσικό αέριο - Αμελητέες απώλειες για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκτοξεύθηκε» το φυσικό αέριο - Αμελητέες απώλειες για το πετρέλαιο
Οι ελπίδες ότι η ζήτηση από την Κίνα θα εκτοξευτεί μετά την απόσυρση των μέτρων περιορισμού για την ανάσχεση της Covid-19 ήταν ο βασικός παράγοντας για το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Το πετρέλαιο ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση της Δευτέραε με μεικτά πρόσημα, με τις τιμές στις ΗΠΑ να αλλάζουν ελάχιστα ενώ το φυσικό αέριο πήρε πάλι τα πάνω του.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Μαρτίου έχασε μόλις 2 σεντς και διαμορφώθηκε στα 81,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στην πρώτη πλήρη συνεδρίαση του συμβολαίου. Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Μαρτίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε άνοδο 56 σεντς, ή 0,6%, στα 88,19 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 1,9% στα 2,6965 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Φεβρουαρίου HOG23 έκανε άλμα 2,4% στα 3,5509 δολάρια το γαλόνι.
Το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου εκτινάχθηκε 8,6% στα 3,447 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, πριν από τη λήξη του την Παρασκευή. Το συμβόλαιο Μαρτίου εκτοξεύθηκε επίσης 6,1% στα 3,222 δολάρια ανά εκατομμύριο BTU.

Οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα είχαν ανοδική πορεία μετά από μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, αλλά οι τιμές του WTI υποχώρησαν περίπου την τελευταία μισή ώρα της διαπραγμάτευσης.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων τους, με τη ρητορική τις τελευταίες ημέρες να γίνεται πιο επιθετική για την ανάγκη να ελεγχθεί ο πληθωρισμός. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνει και οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη κινδυνέουν να διολισθήσουν σε ύφεση.

Στο μεταξύ, πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία της 5ης Φεβρουαρίου όταν η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα θα τεθεί σε ισχύ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμεινε σε υψηλά 9 μηνών ο χρυσός με οριακή άνοδο τη Δευτέρα

Χτίζουν θετικό σερί οι ευρωαγορές παρά το κλίμα αβεβαιότητας

«Ναι» στα εμπορεύματα για το 2023 «ψηφίζει» η Goldman Sachs

gazzetta
gazzetta reader insider insider