Σε υψηλό 7 μηνών οι τιμές του χαλκού, «πατώντας» στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 7 μηνών οι τιμές του χαλκού, «πατώντας» στην Κίνα
Η Κίνα είναι μακρά του δεύτερου ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλκού στον κόσμο, έχοντας σχεδόν το 50% της ζήτησης για εξευγενισμένο χαλκό.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών βρέθηκαν για την Τετάρτη οι τιμές του χαλκού, με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα να τονώνει τη ζήτηση για βιομηχανικά μέταλλα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι τιμές του χαλκού έφτασαν πάνω από τα 9.000 δολάρια ανά μετρικό τόνο στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME), για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022.

Η Κίνα είναι μακρά του δεύτερου ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλκού στον κόσμο, έχοντας σχεδόν το 50% της ζήτησης για εξευγενισμένο χαλκό. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch εκτιμά πως η άρση των περιορισμών για την πανδημία στην ασιατική χώρα θα ενισχύσει σημαντικά τη ζήτηση για μέταλλα στην Κίνα.

Σημειώνεται πως ο χαλκός χρησιμοποιείται σε σειρά κλάδων, όπως στις κατασκευές, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην παραγωγή μηχανημάτων, στα καταναλωτικά αγαθά και στις ενεργειακές υποδομές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημιαγωγοί: «Βουτιά» 21,2% στις πωλήσεις της Κίνας για τον Νοέμβριο 

Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Skoda για 4η συνεχόμενη χρονιά το 2022 - Απώλειες 80% στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider