«Βουτιά» 4,2% το πετρέλαιο - Χαμηλά 11μηνου για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 4,2% το πετρέλαιο - Χαμηλά 11μηνου για το φυσικό αέριο
Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύτηκε το πετρέλαιο την Τρίτη - Ελεύθερη πτώση για το φυσικό αέριο.

Το πετρέλαιο υποχώρησε την Τρίτη, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση και οι ανησυχίες ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα θα μειώσει τη ζήτηση από έναν από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον κόσμο, οδήγησαν τις τιμές στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και 2 εβδομάδες, ενώ το φυσικό αέριο «καταβαραθρώθηκε».

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο WTI παράδοσης Φεβρουαρίου διολίσθησε 4,2%, για να διαμορφωθεί στα 76,93 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο κλείσιμο για συμβόλαιο από τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Το αργό Brent παράδοσης Μαρτίου βούτηξε 4,4%, στα 82,10 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 22 Δεκεμβρίου. Η βενζίνη παράδοσης Φεβρουαρίου απώλεσε 4,7% στα 2,3612 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Φεβρουαρίου αποδυναμώθηκε 6,3% στα 3,0865 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου κατακρημνίστηκε 10,9% στα 3,988 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, αποτελώντας χαμηλό 11μηνου, δηλαδή από τον Φεβρουάριο.

Η πτώση οφείλεται στους διογκώμενους φόβους για ύφεση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναμένει το 1/3 των χωρών της παγκόσμιας οικονομίας να μπει σε οικονομική επιβράδυνση, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Ουίλιαμ Ντάντλι προβλέπει το ίδιο σενάριο για τις ΗΠΑ.

«Όλα αυτά δεν κάνουν τους επενδυτές να αισθάνονται πραγματικά καλά για τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου», τονίζει ο Φιλ Φλιν, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλά εξαμήνου για τον χρυσό

Ευρωαγορές: Δεύτερη δυναμική άνοδος στο 2023 - Κέρδη 1,2% για τον Stoxx

Κατάρρευση FTX: Αθώος δήλωσε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider