ΗΠΑ: Θετική έκπληξη από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σε υψηλό 8 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Θετική έκπληξη από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σε υψηλό 8 μηνών
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε στις 108,3 μονάδες τον Δεκέμβριο έναντι 101,4 μονάδων τον Νοέμβριο, ήτοι κατά 6,9 μονάδες υψηλότερα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε υψηλό οκτώ μηνών «σκαρφάλωσε» η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, γεγονός που αντανακλά τη μείωση στις τιμές καυσίμων, αλλά και στην ήπια αισιοδοξία που κάνει δειλά-δειλά την εμφάνιση της για την πορεία της οικονομίας και της απασχόλησης, καθώς έχουν αρχίσει να μετριάζονται οι φόβοι ύφεσης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε στις 108,3 μονάδες τον Δεκέμβριο έναντι 101,4 μονάδων τον Νοέμβριο, ήτοι κατά 6,9 μονάδες υψηλότερα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών στην Wall Street Journal για 101,2 μονάδες.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που δρα ως «ανεμοδούρα» για το αν η οικονομία βελτιώνεται ή επιδεινώνεται, υποδηλώνει πλέον πως οι Αμερικανοί αρχίζουν να εμφανίζονται ως επιφυλακτικά αισιόδοξοι για ενδεχόμενη αποφυγή της ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου. Οι φόβοι ωστόσο πως επίκειται ύφεση το 2023 δεν έχουν εξανεμιστεί εν μέσω της ανόδου των επιτοκίων και των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων που «ροκανίζουν» το εισόδημα των καταναλωτών και δρουν ως τροχοπέδη στις επενδύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απογοητευτικές οι πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών τον Νοέμβριο - Υποχώρησαν για 10ο διαδοχικό μήνα

Σεισμός στην Καλιφόρνια: Tουλάχιστον δυο νεκροί, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ

Έλληνες ερευνητές στις ΗΠΑ βρήκαν μια νέα «έξυπνη» μέθοδο πρόβλεψης σπάνιων καταστροφικών γεγονότων

gazzetta
gazzetta reader insider insider