Ανοδική αντίδραση για τον χρυσό την Τρίτη, αναμένοντας την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική αντίδραση για τον χρυσό την Τρίτη, αναμένοντας την Fed
Με την προσοχή στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού για την Τρίτη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Δευτέρας και με την προσοχή στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται το κατά πόσο η Fed θα προχωρήσει σε χαλάρωση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) τον Δεκέμβριο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ανακοινώσεις για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας κατά τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ που αναμένονται την Παρασκευή, με τον ρυθμό των προσλήψεων από τους Αμερικανούς εργοδότες να παρακολουθείται στενά από την Fed για το καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής.

Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει στον ρυθμό αύξησης των βασικών της επιτοκίων ώστε να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκαν 8,40 δολάρια ή 0,5% στα 1.763,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider