Χρυσός: Επανήλθε στην ισορροπία μετά την υποχώρηση του δολαρίου

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Επανήλθε στην ισορροπία μετά την υποχώρηση του δολαρίου
Οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τρίτη, βρίσκοντας υποστήριξη καθώς η απότομη ανάκαμψη του δολαρίου εξαντλήθηκε, ενώ οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 30 σεντς ή 0,02%, για να διαμορφωθεί στα 1.739,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex.
Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 18 σεντς ή 0,9%, κλείνοντας στα 21,05 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρυσός υποχώρησε τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς το δολάριο αναπήδησε απότομα. Τη Τρίτη, ωστόσο, υποχώρησε 0,6% στο 107,20 μετά από άλμα σχεδόν 1% τη Δευτέρα.

Ένα ισχυρότερο δολάριο μπορεί να είναι βάρος για τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στη μονάδα, καθιστώντας τα πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.

«Μολονότι η τελευταία μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει αμβλύνει τους φόβους για αχαλίνωτο πληθωρισμό και συνεπώς ολοένα πιο έντονες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ακόμα σαφές ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. Σε τελική ανάλυση, ο πληθωρισμός στο 7,7% απέχει ακόμη πολύ από τον στόχο του 2%», έγραψαν αναλυτές της Commerzbank, σύμφωνα και με το Marketwatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε χαμηλό εβδομάδας οι τιμές λόγω της ανόδου του δολαρίου

Υποχώρησε από τα υψηλά τριών μηνών ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider