«Άλμα» σχεδόν 3% για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» σχεδόν 3% για τον χρυσό
Ισχυρή άνοδος για όλα τα πολύτιμα μέταλλα.

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό την Παρασκευή που παίρνει ώθηση από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ και την μερική αποδυνάμωση του δολαρίου.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν 2,82% στα 1.676,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου εκτοκεύθηκε 6,1% στα 20,65 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα έκανε άλμα 3,7% στα 952,88 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο κατέγραψε κέρδη 2,6% στα 1.848,75 δολάρια η ουγγιά.

Κατά τον περασμένο μήνα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 261.000 θέσεις εργασίας έναντι 263.000 τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 193.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,7% τον Οκτώβριο από 3,5% τον Σεπτέμβριο, δείκτης που ενισχύει την αισιόδοξη πεποίθηση ότι η Federal Reserve θα είναι λιγότερο επιθετική στις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και ο πρόεδρός της, Τζερόμ Πάουελ επεσήμανε ότι ήταν «πολύ πρόωρο» να σκεφτεί κανείς την παύση των αυξήσεων και ότι η κορύφωση των επιτοκίων θα ήταν πιθανότατα υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη κόντρα στην αβεβαιότητα και τις αυξήσεις επιτοκίων

«Πρασίνισε» το Χρηματιστήριο - Ράλι και μια ανάσα από τις 880 μονάδες

Μασκ στους εργαζόμενους της Twitter: Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα - «Τρέχουν» οι απολύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider