ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο - Στο 3,7% η ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο - Στο 3,7% η ανεργία
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας (Fed).

Καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας της χώρας, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας (Fed).

Κατά τον περασμένο μήνα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 261.000 θέσεις εργασίας έναντι 263.000 τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 193.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,7% τον Οκτώβριο από 3,5% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,6%.

Το μέσο ωρομίσθιο για τους εργαζόμενους των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,7% σε ετήσιο επίπεδο και 0,4% σε μηνιαίο επίπεδο για τον Οκτώβριο, «δείχνοντας» στο ότι η αύξηση των μισθών μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτηθεί τον πληθωρισμό.

Το ποσοστό συμμετοχής των Αμερικανών στο εργατικό δυναμικό της χώρας έφτασε το 62,2% για τον Οκτώβριο, οριακά μειωμένο από το 62,3% του Σεπτεμβρίου.

Το... ταμείο της Fed

Σημειώνεται πως τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παρακολουθούντα στενά από την Fed, για την χάραξη της νομισματικής της πολιτικής. Η τράπεζα προχώρησε την Τετάρτη σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 0,75%.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα μπορούν να «δείξουν» πως η αμερικανική αγορά εργασίας... αντέχει τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed και το υψηλότερο κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έρχεται με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Υπό αυτό το πλαίσιο, η Fed θα μπορούσε να αγνοήσει τις προτροπές αγορών και αναλυτών για χαλάρωση στην αύξηση των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ανεργία ευτυχώς ακόμα μειώνεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider