Wall Street: Συνεχίστηκαν οι απώλειες «κοιτάζοντας» προς τα αυριανά στοιχεία ανεργίας - Στις -350 ο Dow

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίστηκαν οι απώλειες «κοιτάζοντας» προς τα αυριανά στοιχεία ανεργίας - Στις -350 ο Dow
Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στα αυριανά στοιχεία για την εικόνα της αγοράς εργασίας τα οποία θεωρούνται ικανά να επηρεάσουν την συνέχεια της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Δεν κατάφερε να αλλάξει το κλίμα η Wall Street και η αρχική απόπειρα για κέρδη φάνηκε αδύναμη, καταγράφοντας έτσι την Πέμπτη την δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες, με την προσοχή των επενδυτών να κινείται γύρω από ανακοινώσεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στα αυριανά στοιχεία για την εικόνα της αγοράς εργασίας τα οποία θεωρούνται ικανά να επηρεάσουν την συνέχεια της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Μάκρο

Απρόσμενη αύξηση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας ανησυχίες για την αμερικανική αγορά εργασίας την ώρα που αναμένονται τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου διαμορφώθηκαν σε 219.000 από 193.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 204.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται πως είναι η υψηλότερη μέτρηση για τα εβδομαδιαία νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ από τα τέλη του Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται, πως με μεγαλύτερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι προσλήψεις εργαζομένων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία ADP που δημοσιεύτηκαν χθες.

Για τον περασμένο μήνα οι επιχειρήσεις προσέθεσαν 208.000 εργαζομένους έναντι 185.000 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στους 200.000 εργαζόμενους.

Τα μάτια της Wall Street τώρα είναι στραμμένα στην Παρασκευή για τις επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της αμερικανικής αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο, που ανακοινώνονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την Παρασκευή. Οι αναλυτές αναμένουν μια αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 275.000.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) παρακολουθεί στενά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της χώρας, προκειμένου να διαμορφώνει την επιτοκιακή της πολιτική.

Έτσι, την Πέμπτη ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 29.926 μονάδες, με πτώση 1,15% ή 346 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 1,02% στις 3.744 μονάδες, και ο Nasdaq έχασε 0,68% στις 11.073 μονάδες.

Εμπορεύματα

Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να εντοπίσουν «σημάδια» για την πορεία της οικονομίας, από την μηνιαία έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή. Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 1.720,80 δολάρια η ουγγιά μετά από απώλειες 0,6% την Τετάρτη. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 12 σεντς ή 0,6%, στα 20,66 δολάρια η ουγγιά αφού σημείωσε πτώση 2,6% την Τετάρτη.

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς συνεχίζουν να βρίσκουν υποστήριξη από το γεγονός ότι εχθές ο OPEC+ ανακοίνωσε πως σκοπεύουν να μειώσουν την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αρχής γενομένης τον Νοέμβριο. Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 69 σεντς, ή 0,8%, για να διαμορφωθεί στα 88,45 δολάρια το βαρέλι. Αυτός ήταν και ο υψηλότερος διακανονισμός από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το brent στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 1,14% και διαμορφώθηκε στα 94,42 δολάρια το βαρέλι. Αυτό είναι και το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος εδώ και ένα μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε υψηλό από τα τέλη Αυγούστου

Πετρέλαιο: Άνοδος για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση ελέω OPEC+ - Σε υψηλό μήνα το brent

Χρυσός: Αμετάβλητες οι τιμές σε αναμονή των αυριανών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider