ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε υψηλό από τα τέλη Αυγούστου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε υψηλό από τα τέλη Αυγούστου
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Δημιουργώντας ανησυχίες για την αμερικανική αγορά εργασίας την ώρα που αναμένονται τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα την Παρασκευή.

Απρόσμενη αύξηση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας ανησυχίες για την αμερικανική αγορά εργασίας την ώρα που αναμένονται τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου διαμορφώθηκαν σε 219.000 από 193.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 204.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται πως είναι η υψηλότερη μέτρηση για τα εβδομαδιαία νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ από τα τέλη του Αυγούστου.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν 1,36 εκατ. από 1,34 εκατ. προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,35 εκατ. αιτήσεις.

Αναμονή για την Παρασκευή

Τα στοιχεία έρχονται πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της αμερικανικής αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο, που ανακοινώνονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την Παρασκευή. Οι αναλυτές αναμένουν μια αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 275.000.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) παρακολουθεί στενά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της χώρας, προκειμένου να διαμορφώνει την επιτοκιακή της πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση 2% στο λιανεμπόριο για τον Αύγουστο - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων

Βρετανία: Ανάπτυξη στον κλάδο των κατασκευών τον Σεπτέμβριο, μετά από 3 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider