Πετρέλαιο: Οι φόβοι για τις ροές και η ζήτηση στην Κίνα ανέβασαν τις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι φόβοι για τις ροές και η ζήτηση στην Κίνα ανέβασαν τις τιμές
Τους δύο βασικούς παράγοντες ανόδου για το πετρέλαιο αποτελούν η αγωνία για την προμήθεια και η κινεζική ζήτηση.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν την Πέμπτη, συμπαρασυρόμενες από τις ανησυχίες για νέα ρωσική κλιμάκωση της εισβολής στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να μειωθούν περαιτέρω οι ροές, σε συνδυασμό και με την αύξηση στη ζήτηση που μπορεί να παρουσιάσει η Κίνα.

Η ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, ανακάμπτει, αφού «χαλαρώνουν» τα σκληρά μέτρα και τα lockdown λόγω της COVID-19.

Με αυτά τα δεδομένα, το αμερικανικό αργό παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 80 σεντς ή 1%, στα 83,74 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Νοεμβρίου που αποτελεί και τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς, ενισχύθηκε 91 σεντς, ή 1%, στα 90,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ και η βενζίνη Οκτωβρίου ισχυροποιήθηκε κατά 1,9% στα 2,5339 δολ. το γαλόνι. Τέλος, το πετρέλαιο θέρμανσης Οκτωβρίου εκτοξεύθηκε κατά 2,4% στα 3,413 δολ. το γαλόνι.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υπό πίεση πώλησης λόγω της αύξησης των αποθεμάτων και της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών, όπως ανέφεραν οι αναλυτές της Citi σε σχετικό σημείωμα.

Η άνοδος του δολαρίου εξακολουθεί να επηρεάζει τις εξαγωγές καθώς καθιστά το αργό πιο ακριβό για πολλούς αγοραστές, όμως παράλληλα, η πιθανότητα ύφεσης -η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή της ζήτησης- που προκαλείται από υψηλότερα επιτόκια θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Spiegel: Οι ΗΠΑ θα γίνουν ο βασικός προμηθευτής της Ευρώπης με LNG - Αργούν να πέσουν οι τιμές

«Βουτιά» για τις ευρωαγορές μετά το μπαράζ αυξήσεων επιτοκίων

«Ρωσική ρουλέτα» το κόστος ρεύματος και φυσικού αερίου – Μέτρα με τον μήνα και «κουμπαράς» ασφαλείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider