ΗΠΑ: Σε υψηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε υψηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο
Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στο πολύμηνο υψηλό διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταγράφει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατά τον Σεπτέμβριο, μένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διατηρώντας τις ανησυχίες για το κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία «ροκανίζουν» τις δαπάνες των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 59,5 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

Οι 59,5 μονάδες είναι το υψηλότερο σημείου του δείκτη για τους τελευταίους 5 μήνες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 59,8 μονάδες έναντι 58,6 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59,4 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών ενισχύθηκε στις 59,9 μονάδες από τις 58 μονάδες του Αυγούστου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59 μονάδες.

Ο δείκτης που μέτρα τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο ανήλθε στο 4,6% έναντι 4,8% τον Αύγουστο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο δείκτης που μέτρα τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα επόμενα 5 χρόνια διαμορφώθηκε στο 2,8% από το 2,9% του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Άνοδος τιμών 10,1% στην ΕΕ τον Αύγουστο - Στο 9,1% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Ιταλία: Στο 9,1% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Αύξηση 44,9% στις τιμές της ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider