Μικρά κέρδη στην εβδομάδα για τον χρυσό - Ράλι 7% για παλλάδιο, πλατίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στην εβδομάδα για τον χρυσό - Ράλι 7% για παλλάδιο, πλατίνα
Οι απώλειες που κατέγραψε το αμερικανικό δολάριο έδωσαν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο ώστε να καλύψει ένα μέρος από το έδαφος που έχασε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού, καθώς οι απώλειες που κατέγραψε το αμερικανικό δολάριο έδωσαν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο ώστε να καλύψει ένα μέρος από το έδαφος που έχασε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.728,6 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,5% ή 8,4 δολαρίων/ουγγιά. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,4%, σύμφωνα με το MarketWatch.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,8% στα 18,76 δολάρια/ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε κέρδη 5%. Άνοδος 1,2% και για τον χαλκό Δεκεμβρίου, ο οποίος έκλεισε στα 3,56 δολάρια/λίβρα, με εβδομαδιαία κέρδη 4,5%.

Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 876,90 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 7,2%, ενώ τέλος το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 1,4% και έκλεισε στα 2.177,6 δολάρια/ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας το παλλάδιο κατέγραψε κέρδη 7,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ξανά πάνω από τις 20.000 δολάρια - Η μεγαλύτερη άνοδος του τελευταίου μήνα

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνοδος 1,5% για τον Stoxx 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider